Baba fejlődése az első hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

ELSŐ HÓNAP

1 hónaposan 4460 gramm és 54 centi vagyok
Ruhaméretem: 56



Étkezési szokásaim

A hónap végére Anyu és Apu végre rájött, hogy amikor sírok, kivétel nélkül éhes vagyok. Mindig a hasam simogatták, nem is értem miért, hiszen én mondtam, hogy cumisüveget hozzanak. Néha evés után már egy órával éhes vagyok, néha 4 óráig is kibírom. Anyunak 100gr-ról napi 300gr-ra nőtt a tejcsije, így tápszert is kapok. Volt, hogy egy nap 800 grammot ettem!

Alvási szokásaim

Szeretek aludni, bár napközben sokat fenn vagyok. Ilyenkor csöndben nézelődöm Éjszaka általában 2-3x kell felkelni miattam, szigorúan 3 óránként, bár egyszer előfordult, hogy 6 órát egyben átaludtam. Evés után azonnal visszaalszom, a büfiztetés szóba sem jöhet.



Ezt tanultam ebben a hónapban

Hason fekve nagyon sokáig tudom emelgetni a fejem. Kétszer véletlenül még hasra is fordultam. Megtanultam különböző módokon sírni, így Anyáék tudják, mikor vagyok éhes vagy mikor fáj a hasam. Ha itt vannak mellettem, sokkal többet beszélek, ők pedig értelmesen figyelnek rám.

Kapcsolódó bejegyzések:

Baba fejlődése a második hónapban

Mikor lesz már könnyebb? Avagy problémák az első évben

A kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Hol milyen gyerekruhát éri meg vásárolni?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.