Milyen játékokat pakoljunk 2-3 éves gyerkőcnek a nyaralásra?

A nyaralás alatt az lenne a cél, hogy szülőként mi is tudjunk egy picit lazítani. Ehhez pedig az kell, hogy a gyerek minél jobban lekösse magát és néha pár percet tudjunk mi is magunkkal foglalkozni. Itt jönnek képbe a játékok. Legszívesebben az összes játékot elpakolnám, de az autóban lévő hely sajnos véges és a játékoknak már nem sok hely marad.

De vajon mik azok a játékok, amikkel a legjobban leköti magát?

Ezt azért is nehéz megmondani, mert itthon szinte nem is veszi elő őket. Sokkal érdekesebbek a konyhai edények, a porszívó, a felmosó. Ezeket viszont nem tudjuk elpakolni.



A legutóbbi nyaralásnál nálunk a következőekkel kötötte le magát nagyon sok ideig Petike, így igazán hasznosnak bizonyultak:

Kismotor/futóbicikli

Akár benn az apartamanban, akár kinn a kertben/utcán voltunk, a kismotor volt nálunk az abszolút nyerő. Most pont abban a korban van, hogy nagyon élvezi. Horvátországban extra élményt nyújtottak a lejtők, legalább jól ki is fáradt Petike. Ő még abban a korban van, hogy inkább a kismotort használja, de következő nyáron már a futóbicikli fog jobban illeni az igényeihez.



Gyurma

Kis helyet foglal, mégis órákig képes eljátszani vele. A kisfiam ráadásul igencsak kreatív volt, rögtön kidúrta a konyhát, elővett pár edényt, palacsintaforgatót, húsfogót és azokkal formázta, lapította a gyurmát.

Néhány plüss

Ezek nemcsak az elalvásnál hasznosak, hanem az ilyen korú kisgyerekek imádják pakolgatni őket. Betakarja, kitakarja, megeteti, emellett bábozáshoz is hasznos kellékek lehetnek. Mi három kisebb állatkát vittünk csak, így sok helyet nem foglaltak, de annál többet játszott velük.



Szerszámkészlet

Ha fiúról van szó, akkor ez szerintem kihagyhatatlan, bár szerintem a kislányok is jót játszanak vele. Akár étteremben, akár az apartmanban voltunk, a csavarhúzójával és kis kalapácsával mindent megszerelt. Ha még nincs ilyenetek, mindenképpen szerezd be, mert nem fogod megbánni.

Homokozó- és fürdőjátékok

Még ha nem is strandolós nyaralást terveztek, akkor is is megéri eltenni őket. Biztosan mentek majd játszótérre, ahol sokkal több időt el tudtok tölteni, ha a homokozóban is el tud játszani. Rossz idő esetén pedig akár egy napközbeni fürdőkádazást is be lehet iktatni, amit érdekesebbé tehettek néhány strandjétákkal.

Csendeskönyv

Ha van ilyenetek, mindenképpen tedd el. Bárhol vagytok, ezt a kezébe adhatod és nyerhettek néhány nyugodt percet.



Plusz néhány apróság

Egy dobozba megéri eltenni sok apróbb játékot. Egy kisautó, egy baba, egy rubik-kocka vagy akár egy hosszabbító… bármi, ami nem foglal sok helyet, de szívesen játszik vele. Ilyen korban már nagyon szeretnek dúrni, keresgélni, így egy igazi kincsesládaként tekinthetnek az amúgy haszontalan dolgokkal tele lévő dobozra is.

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Miért hisztizik a gyerek?

Tegnerparti nyaralás kisgyerekkel – 10 ok amiért megéri belevágni

Gyerekkel az orvosnál – 5 tipp a sírás elkerülésére

Lázcsillapítás – 13 tipp magas láz esetére



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.