Baba fejlődése a második hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

MÁSODIK HÓNAP

1 hónaposan 5290 gramm és 57,5 centi vagyok
Ruhaméretem: 62

Étkezési szokásaim

Bár a védőnő szerint napi 6x kellene ennem, nyűgösebb napokon akár naponta 10x is eszem, bár mindig csak keveset. Már nagyon ügyesen szopizok, egy csepp tejet sem hagyok kárba vészni. Az elalvás sokszor csak cumisüveggel a számban sikerül.

Alvási szokásaim

A második hónap végére már éjszaka egy étkezés kimarad. Este 8-10 között fürdés, majd alvás – bár sokszor nézem anyáékkal a TV-t, mert nem akarok még aludni. Ezután hajnalban 2-3 körül, majd 5-kor eszem és még 8-ig alszom.



Ezt tanultam ebben a hónapban

A falon lévő macinak tudatosan, hatalmasat mosolygok. Megtalálom a két kezem és követem a szememmel a tárgyakat. Balra fordítom a fejem ha kell, de alapvetően mindig a jobb oldalon vagyok. Hangosan gügyörészek, sikítozom és megkapálok.

Kapcsolódó bejegyzések:

Baba fejlődése a harmadik hónapban

Baba fejlődése az első hónapban

Mikor lesz már könnyebb? Avagy problémák az első évben

A kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Hol milyen gyerekruhát éri meg vásárolni?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.