Saxenda tapasztalatok 2. rész – Hogyan telt az 1. hét

Azt hiszem, én nagyon jó tesztalany vagyok erre a gyógyszerre, mivel nem hiszek abban, hogy bármilyen gyógyszer is el tudná venni az étvágyam 🙂 Sosem voltam az a típus, aki nem önerejéből akart volna fogyni, sosem szedtem semmilyen bogyót, étvágycsökkentőt, anyagcsereserkentőt vagy bármilyen más csodaszert. Így tehát teljesen szkeptikusan kezdtem el a szurikat.

Hozzáállásom, mit várok a Saxendától?

Fontos tudnotok, hogy úgy kezdek hozzá a Saxenda használatához, hogy nem próbálok diétázni, nem kezdek el tornázni, futni. Nem fogok salátát enni, se kihagyni étkezést. Annyit és akkor fogok enni, amikor jólesik.

Az injekció beadása

Erről nem készítek részletes leírást, mivel a hozzá adott könyvben érthetően és részletesen le van minden írva. Elsőnek figyelni kellett, de második alkalomra már fejből ment a beadás. Olyan pici tű van hozzá, hogy meg sem érzem (na meg a sok lombik után már mi nekem egy-két szuri).

Adagolás

A leírásnak megfelelően 0,6mg-ot adtam magamnak az első héten. Mivel ez még jóval kevesebb a cél 3mg-hoz képest, így nem is számítottam arra, hogy bármit tapasztalni fogok.

Mellékhatások

Direkt nem olvastam utána az interneten, nehogy az legyen, beképzelem magamnak a gyakori mellékhatásokat. Nem tapasztaltam olyan negatív dolgot, amit a gyógyszernek tudnék be. 3 napig nagyon fájt a fejem, ez lehet akár a mellékhatása is, de én nagyon migrénes típus vagyok, így nem egyértelmű.

Mit vettem észre az első héten?

Az első 3 napon semmi hatását nem éreztem. A 4. nap körül viszont arra lettem figyelmes, hogy délben kiszedtem a szokásos adag ételem, meg is ettem jó étvággyal. Viszont rá 10 percre azt kezdtem érezni, mintha egy ökröt ettem volna. Úgy feszült a hasam, mint amikor 9 hónapos terhes voltam… nem volt hányingerem, egyszerűen csak tele voltam.

A következő étkezésnél teljesen ráfelejtettem erre. Megettem egy zsömlét, majd gondoltam, készítek még egyet, mert éhes maradtam. Mire elértem a konyháig és elkezdtem megkenni magamnak a zsemlét, elkezdtem megint azt érezni, hogy basszus, tele vagyok. Dehát a rossz szokás nagy úr, egy fél zsömlét azért még betoltam. Egész este szidtam magam, miért volt ennyi eszem… úgy feszült megint a hasam.

Másnap délben már okosabb voltam, 2 szelet rántotthús helyett csak egyet szedtem, meg is ettem, és pont elég volt (máskor 3-at is meg tudtam enni).

A következő napokban próbáltam figyelni arra, hogy csak fele annyi kaját szedjek, mint szoktam, úgy semmi bajom nem volt. De amikor esetleg ráfelelejtettem hogy mi lesz a következmény, akkor evés után mindig jelentkezett ez a durva telítettségérzés.

Látjátok, milyen durva? Nem annyit eszek, amennyi jól esik, hanem amennyit szoktam. Ezen még dolgoznom kell, hogy térjek el a megszokásoktól.

Viszont van egy olyan aspektus, ami nem függ össze a napi főétkezésekkel. Én nagyon nassolós típus vagyok, ami azt jelenti, hogy 1-2 óránként ráfordulok a nasisfiókra, és egy falat keksz, egy kis csoki, egy müzliszelet, valamit mindig találok. És ez úgy megszűnt, hogy fel sem tűnt. A férjem szól délben is, hogy ideje lenne ebédet csinálni, nekem eszembe sem jut a kaja.

Összegzés

Hihetetlenül elégedett vagyok a Saxendával. Úgy fogytam az első héten, hogy mindig sikerült túlennem magam, vagyis étkezés után fájt a hasam vagy 2 órát. A végén már kezdtem ráérezni, hogy mennyit szabad enni, úgy nem tapasztaltam semmi kellemetlen hatását a gyógyszernek. A napközbeni nassolások teljesen megszűntek.

Súlyváltozás

Gondolom mindenkit ez érdekel a legjobban 🙂 1,2kg-ot fogytam az első héten, ami számomra teljesen hihetetlen!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kapcsolódó bejegyzések:

Saxenda tapasztalatok 1. rész – Hogyan jutottam hozzá?

Mindkét gyerekem egyformán szeretem?

Ilyen az élet egy 2 és egy 5 évessel

Aktív élet gyerekkel is!

Babahordozás kezdőként

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.