Saxenda tapasztalatok 1. rész – Hogyan jutottam hozzá?

Két gyerek után a “versenysúlyomhoz” képest 30kg maradt rajtam. Ez nem annyira meglepő sajnos. Folyamatos hormonkezelések, családi hajlam és közbejött még egy idegeskedős időszaka is az életemnek, én pedig stresszevő vagyok.

A gyerekek előtt mindig jól ment a diéta. Kevesebbet ettem, mellette napi 1 órát tornáztam, és csak úgy olvadtak is rólam a kilók. De két gyerekkel ez már nem így megy… főzni kell rájuk, nem bírom megállni, hogy ne egyek. A mozgás pedig… mikor? Ha bele is kezdtem, bírtam egy hétig, majd közbejött valami és elmaradoztak a tornák.

Mellette elég komoly hormonproblémával küzdök, és találtam egy nagyon jó nőgyógyász hölgyet, aki tényleg sokat segített az elmúlt években. Szóba jött a gyerekvállalás, és elmeséltem neki, hogy még szeretnék gyereket, de arra várok, hogy sikerüljön végre megszabadulni pár kilótól, mert így biztosan nem fogok belekezdeni, nem bírnám végig a terhességet (első terhességem 70kg-mal kezdtem, másodikat 80-nal, most 90kg vagyok).

Igazából nem volt semmi célzata a dolognak, ő viszont azonnal lecsapott az alkalomra. Már írta is a Saxendát, elmondta részletesen, hogyan kell használni és mire számíthatok. Az áráról persze nem beszélt, a meglepetés a gyógyszertárban ért, de úgy gondoltam, belevágok!

Igazán meglepődve jöttem ki a rendelésről, hiszen nem is számítottam orvosi segítségre. Megfogadtam, hogy az interneten nem fogok utána olvasni, mert az nagyban befolyásolhatja a fogyási folyamatot, vagy hogy mennyire érzem a hatását.

Ettől függetlenül úgy gondoltam, sokan nem így vannak vele, így én hetente le fogom írni a tapasztalataimat, amik remélem, hogy jók lesznek 🙂

Arra készülök, hogy biztosan nem csodaszer, de ha csak egy icipicit tud segíteni, hogy erősödjön az elhatározásom, akkor már biztosan megéri.

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kapcsolódó bejegyzések:

Saxenda tapasztalatok 2. rész – Hogyan telt az 1. hét

Kikapcsolódás mamának és babának – Maminbaba hordozós torna

Mennyire köti le egymást a két testvér?

A kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.