Babakocsi teszt – GB Qbit+ All-city Fashion Edition

Gyorsan lelövöm a poént: oda meg vissza vagyok tőle, annyira imádom! Korábban már írtam egy bejegyzést az elődjéről (GB Qbit+), amit szintén nagyon szerettem. Addig, amíg véletlenül nem láttam meg ezt a bababoltban. Rögtön beleszerettem és pár nap alatt rá is beszéltem a férjem, hogy muszáj lesz lecserélnünk a mostanit.

Most nem mennék bele részletesen az alapfunkciók leírásába, mivel korábban a Qbit+-t elég részletesen elemeztem. Ha nem ismered a típust, kérlek olvasd el a korábbi bejegyzésem.

Mivel tud többet, mint a Qbit+?

Pontosan annyival, ami nem volt jó benne 🙂 Nagyon sokat használtam a Qbit+-t és bár nagyon szerettem, volt néhány dolog ami zavart. És valószínűleg erre a gyártónál is rájöttek, mert az összeset javították.

 • a tolókar valamivel magasabban van, így nem kell meggyörnyedni a tolásához
 • mivel a tolókar magasabb, a napvédő és az egész ülőrész magasabb lett egy picit, így magasabb gyerek is belefér (3-4 évesnek is kényelmes)
 • a tolókar messzebb van a keréktől kb. 5 centivel, de ez annyit jelent, hogy amikor lépek, nem rugok bele állandóan a kerékbe, kényelmesen lehet sétálni vele
 • a dupla kerekek helyett egy kerék van, viszont mind a 4 rugós. Ég és föld! Már nem esik hasra minden kis bukkanón, egyenetlenségen. Még a földúton is el lehet tolni
 • az alsó rekesz 3x olyan mély lett, így tényleg lehet használni. Korábban nagyobb dolgot nem lehetett beletenni, mert kiesett belőle, most nincs ilyen gond
 • összecsukásnál is megáll saját lábán a babakocsi (az eredeti Qbit megállt, de a Qbit+ nem, itt viszont ezt javították)
 • ja és a legjobb: a fék. Teljesen más lett. Korábban olyan volt, lábbal lehetetlen volt kioldani, de kézzel is nagyon nehéz volt. Most tényleg egyszerűen le lehet fékezni és kioldani
QB Qbit+ All-city Fashion Edition – Igencsak mutatós, az utcán utánafordulnak
QB Qbit+ All-city Fashion Edition – Jó nagy a napvédője. A kerékhez képest hátrébb van a tolókar, így kényelmesebb tolni, nem rugdosom a kerekeket
QB Qbit+ All-city Fashion Edition – Vízszintesig dönthető
QB Qbit+ All-city Fashion Edition – A kukucskálónyílás, nagyon ötletes. Persze a szellőzést is szolgálja, ha elalszik a baba. A féket is újragondolták, mostmár nagyon könnyű a kioldása is.
QB Qbit+ All-city Fashion Edition – Összecsukva pici és könnyű, minden autóba befér és a második emeletre is fél kézzel fel lehet vinni

Plusz pár jópofa funkció:

 • ha vízszintesig van döntve a babakocsi, akkor fel lehet nyitni a hátulját és hálós, így a hason fekvő baba tud nézelődni (van olyan kor a babáknál amikor ezt imádják)
 • kapható Fashion Edition-ban is, aminél a váz fémszínű, a tolókar pedig bőrhatású. Nagyon ütős!
 • a kinyitása is ugyanazzal a két gombbal történik, mint az összecsukása, így nem kell keresni a kis fehér pöcköt ha ki akarom nyitni (én legalábbis sosem találtam)
 • összecsukva még egy picivel kisebb is mint az elődje
QB Qbit+ vs Qbit+ All-city – Nagyobb a bevásárlókosár, egy kerék van, viszont az összes rugós.
QB Qbit+ vs Qbit+ All-city – Magasabb a tokókar és hátul hálós, hason kilát a baba.
QB Qbit+ vs Qbit+ All-city – Megáll a saját lábán
QB Qbit+ vs Qbit+ All-city – A fekvőfelület ugyanakkora maradt, de a napvédő magasabban van, így magasabb gyerek is belefér
QB Qbit+ vs Qbit+ All-city – Dupla kerekek helyett rugót kapott, ez már nagyon hiányzott! Emiatt összecsukva keskenyebb.

Így már használható “fő” babakocsinak?

Azt kell mondjam, hogy igen. A rugós kerekek és magasabb tolókar miatt sokkal kényelmesebb tolni, megbírkózik az apróbb úthibákkal is. Ha sokat, ha keveset használod, nem kell kompromisszumokat kötni vele. Szinte felesleges mellette egy 3 az egyben babakocsit is venni.

Kapcsolódó bejegyzések:

  “Babakocsi teszt – GB Qbit+ All-city Fashion Edition” bejegyzéshez 17 hozzászólás

  1. És természetesen hordozó illetve mózes rész is ugyanúgy csatlakoztatható rá.(bármilyen Cybex vagy Gb hordozó)

   1. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a vanilla beige huzata valoban moshato mosogeben? Ma erkezett meg a babakocsi, es a barna markafelirat ravarras az bor vagy mubor. Nem megy tonkre a kis bor felirat a huzaton? (uloreszen, es kupolan) Köszönöm Rita

  2. Pont erre az összehasonlításra volt szükségem, köszönöm!

   Olyan babakocsit kerestem, ami könnyű, kicsire összecsukható és a legfontosabb: vízszintesig dönthető a támlája, mert két gyerekkel szeretnénk (persze felváltva, nem egyszerre:) használni (újszülött és 2 éves), és ki tudja, éppen melyiknek lesz éppen szüksége rá.

   A képek alapján viszont lenne egy kérdésem, tényleg vízszintesig dönthető? Eddig azért nem mertem megvenni, mert a (gyártói) képeken nem úgy tűnt.

   1. Szia! Igen, teljesen vízszintesig dönthető. Amikor a baba súlya ránehezedik akkor kiegyenesedik.

  3. Mi is nagyon szeretjük ezt a kocsit.
   2020-as black verzióban vettük meg. Viszont ami óriási csalódás számomra hogy a hálós szellőző eltűnt, így mindig csurom víz a gyerek benne mikor alszik.

   1. Szia!
    Mennyire okoz problémá hogy az első kerekeket nem lehet le fixálni?!Nem forognak össze vissza menet közbe!? Újszülött kortól szeretném használni?! Ugye teljesen vízszintesig dönthető? Amúgy potenciális jelölt 😘

    1. Szia! Nem, egyeltalán nem okoz problémát, nagyon kényelmes tolni, könnyen manőverezhető. Persze ha üresen tolnád rossz úton akkor igen, de a gyerek súlya pont annyira leterhelni, hogy nem fognak össze-vissza forogni. Ledöntve látszólag nem teljesen vízszintes, de amikor belefekszik a gyerek, akkor lenyomja és már tökéletes lesz. Újszülöttnél nem használtam sokat, de amikor néha oda került a sor, hogy ezzel mentünk valahová akkor teljesen kényelmes volt neki. Viszont a 4,5 éves 110 cm-es nagy fiam és még most is kényelmesen elfér benne, amikor elkopik a lába 🙂

  4. Sziasztok! A szellőző a sima gb qbit all city nincs csak a gb qbit all city Fashion Edition. Ez a különbség a kettő között, meg a kis bőr hatású tolókar. Nekem ez volt feketében. Az izzadás az anyagválasztásnak is “köszönhető”. Ez is csalódás volt. Cybex cloud q – val használtam, újszülött kortól. Vízszintesig dönthető de ezt többen írtatok 😊Ami nekem még nem tetszett benne, h mikor már ül a kicsi a kupola tartó műanyag “kiáll “nem fedi anyag így ha pl patkáról letoltam mindig oda ütötte a kis fejét. Ez a rész sajnos az új gb pockit all city – n is ugyanilyen.

  5. Sziasztok!
   Használtan vettem egy GB QBit sport babakocsit,lehet,hogy van olyan változata,ami nem teljesen dönthető,vagy csak nem jöttem még rá a technikára?

   1. Szia! Ha lehajtod, akkor látszólag nem teljesen vízszintes, de ha a baba belekerül, akkor a súlya lenyomja. Kivéve, ha esetleg a legelső verziósat vetted (Qbit az első verzió, qbit+ a második változat), mert ha jól emlékszem, akkor annak nem dönthető teljesen.

   1. Szia! Háát… technikailag lehetséges, de hogy elbírja-e a tesó súlyát, arra már nem mernék mérget venni. De semmi gond, az én kisfiam nagyon találékony volt, mindig az elejére állt rá. Ha gondolod küldhetek képet róla 🙂

  6. Szia!Nagyon szuper bemutatása a babakocsinak.Én is megvettem🥰
   Az érdekelne, hogy esetleg van valakinek fotója a hordozóval?Nagyon érdekelne.Nem teljesen egyértelmű, hogy a huzat eltávolítása után hogyan mutatna.
   Köszönöm

  7. Szia! Abban kernem segitseged hogy a tesztben lathato babakocsinak mi a hivatalos szine? Ez lenne az all-city fashion edition Gold? Koszonom elore is!

   1. Szia! Megmondom őszintén, fogalmam sincs már 🙂 A weboldalukon vanilia beige-ként szerepel egy hasonló szín, de nem vagyok benne biztos, hogy teljes az egyezés.

  8. Sziasztok!

   Nagyon köszi az összehasonlítást, azóta is vadászom a neten hol tudom megrendelni. Kaphatok tippeket, oldalakat? 😊

   1. Magyarországon sajnos már nem lehet kapni, amazonon érdemes szerintem szétnézni.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.