Baba fejlődése az ötödik hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

ÖTÖDIK HÓNAP

5 hónaposan 7710 gramm és 68 centi vagyok
Ruhaméretem: 6
8

Étkezési szokásaim

A napi rutinom kezd beállni, két étkezés között mindig eltelik több, mint 3 óra. A tejen kívül próbáltak adni nekem almát, őszibarackot, banánt, körtét és sütőtököt is. Na meg persze fagyit és tortakrémet is. Egyszerre majdnem 2,5 dl tejet is képes vagyok meginni, éjszakánként még 2x kelek. Már nem vagyok hajlandó szopizni, az anyatejet is cumisüvegből kapom. A pépeket nemigen nyelem le és nem vagyok hajlandó kinyitni a szám, ha anya kezében van a kanál.

Alvási szokásaim

Amikor nyugis időszakom élem – nem fáj a fogam – egészen könnyen elalszom. De amikor fáj, nagyon sokat sírok, leginkább álomba sírom magam. Ha elalszom, már nincs baj. Nappal 2-3x alszom. Éjszaka fél 8-tól 6-ig alszom, de 2x ébredek enni. Csak hason alszom. Reggelre emiatt mindig tiszta pisi minden, mert a pelenka nem fogja fel mind.

Ezt tanultam ebben a hónapban

Kibújt 2 fogam alul, nagyon furcsa érzés.
Már hason fekve is utána nyúlok a tárgyaknak. Sokat nézelődöm, mindent a számba rakok. Még a babakocsiban is hason fekve nézelődöm. Néha véletlenül hanyatt tudok fordulni. Voltam már 2x babaúszáson, nagyon élvezem, már voltam víz alatt is. A fejem stabilan tartom, már nem kell megtámasztani. Félülésből már próbálok felülni, hason fekve próbálok mászni, de még nem megy. Amikor pépeket kapok, van saját kanalam és ügyesen a számba teszem.

Kapcsolódó bejegyzések:

Baba fejlődése az első hónapban

Baba fejlődése a negyedik hónapban

Mikor lesz már könnyebb? Avagy problémák az első évben

A kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Hol milyen gyerekruhát éri meg vásárolni?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.