Te jó ég, jön a kistesó!

A kisfiam éppencsak megszületett, amikor már azt tervezgettem, mikor érkezzen a következő csemete. Akkor is nagyon boldog voltam, amikor teherbe estem, de ahogyan közeledik a szülés dátuma, egyre gyakrabban teszem fel magamnak a kérdést: komolyan gondoltuk mi ezt?

Már gyerek korom óta tudom, hogy sok gyereket szeretnék. A sok persze relatív, jelenleg 3 gyerkőcöt biztosan szeretnék. Nagy szavak ezek!

Az első érkezését még szépen átvészeltük. Hiszen alaposan felkészültünk és szerencsére van családi segítség is. Most, hogy már 2 éves elmúlt, egyre könnyebb vele, és persze a bölcsi is sok terhet levesz a vállunkról.

És ebbe a mostmár idilli állapotba fog becsöppenni egy kisbaba. Akit nagyon-nagyon várunk, de sokszor megkérdőjelezem, valóban felkészültem-e rá? Egy gyerekkel még elboldogultunk, de vajon kettővel is sikerülni fog? Mi lesz, amikor mindkettő beteg és nyűgös lesz? Hogyan fogja kezelni a nagyobbik, hogy már nem minden figyelem az övé? El fogunk-e jutni néha mozizni is?



Mert most egy gyerek mellett még egészen jól megoldottam mindent. A munkát, a férjemmel kettesben töltött időt, a háztartást. Viszont éppen csak ellavírozok, a második gyerek ezt mind felboríthatja. Búcsút inthetek a délutáni sziesztáknak a kisfiam mellett, mert a két gyerek tutira nem egyszerre fog aludni. A házban elég szép rendet tudok tartani, újra van néhány szobanövényem, mert a kisfiam már nem gyepálja őket. Éjszakánként örültem, hogy már csak 1-2x kell felkelni, ezt is néha soknak tartom. Ezután megint alig tudok majd aludni?

Kell nekem ez a sok macera???

De akárhogy is átgondolom, a végén mindig az a válasz, hogy IGEN!

Hiszen a gyereknevelés nem egyszerű. És biztos vagyok benne, hogy két gyerekkel nem csak 2x lesz olyan nehéz, mint egy gyerekkel. De amikor lesz egy nyugis pillanat és ránézek majd a gyerekekre, biztos vagyok benne, hogy meg sem fog fordulni a fejemben, hogy megbántam volna. 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Mikor lesz már könnyebb? Avagy problémák az első évben

Amikor nem alszik a gyerek

Mikor mondjuk el az ismerősöknek, hogy jön a baba?

Hol milyen gyerekruhát éri meg vásárolni?


 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.