Hogy állunk az angollal két évesen?

Elég régen írtam már ebben a témában. Amióta Petike bölcsibe jár, sajnos igencsak kevés időnk marad arra, hogy angolul beszéljek hozzá. 

Reggel még én is túl álmos vagyok, és bölcsi előtt amúgy is kb. fél óránk van. Amikor hazajön, akkor pedig max fél óránk van amikor kettesben vagyunk, amúgy mindig van társaságunk, úgy pedig nem nagyon szeretek angolul beszélni hozzá. Annyit tudok megtenni, hogy a lefekvés előtti Bogyó és Babócát néha angolul indítom el neki.




Összességében tehát heti 2-3x fél óra angol, plusz néha 1-1 angol mese. Ez minden, ami jelenleg összejön. Szeretnék persze ezen változtatni, de mostanában valahogy egyszerűen elfelejtem.

És hogy ennyi angollal hol tartunk? Azt hiszem, elég jól állunk. Persze beszélni még véletlenül sem beszél angolul, de ez nem is elvárás, szerintem nem is fog hozzám sosem angolul szólni. Viszont én folyamatosan mondom a magamét, és az tisztán látszik, hogy a gyakran használt szófordulatokat megérti. Pl. add ide a bögrét? kérsz tejet? adj egy puszit! stb…

Ezek persze nem most ragadtak rá, hanem még a bölcsis időszak előtt, manapság csak a szintentartás megy esetleg.




Jelenleg ezzel is nagyon elégedett vagyok. Majd jön a nyári szünet, akkor több időnk lesz erre is és szeretnék egy kicsit a gázpedálra lépni. Nagyon jó alkalom lesz a horvátországi nyaralás, amikor 10 napig össze leszünk zárva, a tengerparton pedig senkinek nem lesz furcsa, ha angolul beszélek hozzá.

Majd beszámolok a fejleményekről 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Baba angolra tanítása – hasznos szavak 1. rész

Az első látható eredmények a baba nyelvtanításában

Mikor fog már végre beszélni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.