Menstruációs fehérnemű teszt: mennyire élhető megoldás?

menstruációs bugyi, menstruációs fehérnemű, mensibugyi, menstruációs alsó, mosható bugyi

Azzal kezdeném az egész tesztet, hogy én mindig is nagyon elégedett voltam a tisztasági betétemmel. Sosem ázott át, sosem csúszott el, tényleg szinte észre sem vettem, hogy kényelmetlen lenne. Egészen addig, amíg Facebookon szembe nem jött velem a Mensibugyi hirdetése….

Persze először nem gondoltam, hogy nekem erre szükségem lenne, de aztán annyi helyen jött velem szembe a dolog, hogy végül úgy döntöttem, kipróbálom. Ha annyira dicsérik a gyerekeknél a mosható pelenkát, miért nem lenne jó mosható bugyi is?

Kinézet, anyaghasználat

A megrendelés után alig vártam, hogy végre megérkezzen. A színe, anyaga nagyon tetszett. Belülről egyébként mindegyik fekete, nem kell félni, hogy piros foltot hagy rajta a használat.

Felvéve kezdtem el érezni, hogy mit hagytam én eddig ki… furcsa volt, hogy nincs betét a bugyiban. Olyan, mint amikor elfelejted felvenni a gyűrűd, és néha összerezzensz, hogy biztos elhagytad 🙂

Mensibugyi: Nagyon tetszik a színe, de amúgy belülről mindegyik fekete

Mennyire bíjra a strapát a menstruációs bugyi? Nem ázik át?

Nekem szerencsére nem túl erős a vérzésem, egy átlagos napot átvészelek 2-3 betéttel (+ 1 éjszaka). Azért mégis a közepes erősségűt választottam, a gyengét nem mertem.

Fogalmam sincs, miből készült, de az biztos, hogy egész nap száraznak éreztem lenn. Sokkal jobb volt, mint a betét! Egyrészt nagyobb a nedvszívó felülete, másrészt biztosan nem csúszik el. Így igazából egész nap egy van rajtam. Reggel felveszem, majd este fürdés előtt leveszem.

Mensibugyi: Elöl a varrás alatti rész takarja a nedvszívó réteget
Hátulról pedig ekkor a nedvszívó réteg
Mensibugyi – A folyadékot gyorsan magába szívja

Mennyire macerás a mosása a menstruációs alsónak?

Levétel után a kézmosóban átöblítettem, hogy a vér kijöjjön belőle, majd beraktam a mosógépbe a napi szennyessel. A mosásánál nem szabad öblítőt használni, de ez nálam nem gond, mivel amúgy sem használok (nem szeretem, mert sárgítja a ruhákat). Annyira kellett figyelnem, hogy ne tegyem bele a szárítógépbe, mert azt sem szabad.

Mivel csak egy darabot vettem, így minden nap mosnom kellett, de amúgy nem gond, mivel 2 gyerek mellett össze is gyűlt mindig annyi mosnivaló, hogy elindítsam a mosógépet.

Megéri az árát?

IGEN!

Valószínűleg nem mindenki engedheti meg magának, hogy Mensibugyira váltson, mert 7.200 Ft-tól indul az ára. Ez drágának tűnik, de itt igazából nem azt kell kiszámolni, hogy olcsóbb-e, mintha betétet vennék (amúgy kiszámoltam, hosszú távon szerintem ugyanannyi).

Egyrészt ezzel is kímélem a környezetet, hiszen nem használok el napi 2-3 betétet, ami persze a kukában landol és ki tudja mikor bomlik le.

És – amin magam is meglepődtem – sokkal kényelmesebb is.

Bár sosem aggódtam rajta, de azért sokszor megesett, hogy elcsúszott a betétem és véres lett a nadrágom, leginkább éjszaka volt ez gond, a pizsamám azért minden menstruációm alkalmával egyszer sikerült összevéreznem. Itt biztosan nincs ilyen gond, mivel stabilan a helyén marad.

Honnan tudsz ilyet vásárolni?

Én innen rendeltem és javaslom is őket, mivel magyar termékről van szó: Mensibugyi

Persze Amazonról, innen-onnan olcsóbban is hozzá lehet jutni ilyenhez, én biztosan nem kockáztatnék..

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.