Újra kinyitottak az ovik, vigyem a gyereket?

Valószínűleg sok szülő feltette magának ezt a kérdést. Hiszen – bár az új fertőzések száma sokkal lejjebb csökkent – de azért még mindig nagyon magas. Biztonságos, ha megnyitják az ovikat?

Elvileg gondolhatnánk, hogy az ország vezetése megfontolt döntéseket hoz és ha úgy ítélik meg, akkor nyugodtan vihetjük a gyerekeket oviba, bölcsibe. De azért az elmúlt évben mégis úgy látszott, nem mindig hoztak teljesen átgondolt döntéseket. Így kénytelenek vagyunk néha mi, szülők átgondolni, mennyire veszélyeztetjük a családunk és mások egészségét a közösségbe vitellel.

férfi boxer, boxeralsó

Egyrészt már biztosan minden szülőnek rossz látni, hogy a gyerek otthon unatkozik. Az elmúlt 1 évben annyi oviszünet volt, hogy igazából már nem túl nagy élmény az, hogy itthon vannak a gyerekek, egyszerűen unatkoznak. Nálunk például ez azon látszik meg, hogy egyre nő a meseidő. Hiszen itthon van, egy ideig eljátszik egyedül, de mivel Anyának és Apának dolgozni kell a számítógép előtt, előbb-utóbb mindig a TV-nél lyukadunk ki.

És egyszerűen rossz nézni, hogy nincs már kedve semmihez, unja a játékait, és ha felajánlom, hogy játszom vele, attól sem túl lelkes a kisfiam. Így megmondom őszintén, én úgy vártam az óvodanyitást, mint a messiást.

Időközben egyébként a férjemmel mindketten megkaptuk az oltást, így úgy gondolom, hogy nem jelentünk “fenyegetést” a többi ember számára, hiszen biztosan nem vagyunk fertőzőek. Az óvónők, dajkák is megkapták – már aki kérte. Így végülis mi nyugodt lelkiismerettel vittük óvodába a gyereket.

Az első nap itthon gyerek nélkül egyébként nagyon furcsa volt. Annyit haladtam a munkával, mint máskor egy hét alatt sem. De amúgy olyan magányos érzés volt, túl nagy volt itthon a csönd. Na ehhez persze könnyű lesz hozzászokni.

Aztán hogyan változik majd a fertőzöttek száma? Majd meglátjuk…

Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.