Befektettek a kórházba 37 hetesen

37 hetes terhesen hétfőn reggel elmentem a szokásos CTG vizsgálatra, viszont az orvos “suspect”-nek titulálta. Az nem tetszett neki rajta, hogy hosszú ideig nem volt magzatmozgás, emellett túlzottan vízszintes csíkott húzott a gép a magzati szívhangnál, ami gondot is jelenthet. Rögtön megkaptam a beutalóm a szülészetre. 

Ennek annyira nem örültem, teljesen váratlanul ért. Nem éreztem, hogy egy 10 perces CTG-vel ekkora döntést kellett volna hoznia az orvosomnak a viszgálat megismétlése nélkül, dehát ő a szakember, ha menni kell hát menni kell.

Így gyorsan hazamentem, felkaptam a már előre összekészített bőröndöt és irány a szülészet.

Van fogadott orvosom és szülésznőm is, először a szülésznőt hívtam és ő “riasztotta” az orvosom. A CTG eredményét nem találták vészesnek, ettől függetlenül mivel beutalóval jöttem, kénytelenek voltak befektetni, ez a protokoll. Azt mondta, ha minden rendben, akkor is 2-3 nap, de lehet hogy egy hétig is itt tartanak megfigyelésre.



Első szülésnél még nem esett volna ez annyira rosszul, viszont így, hogy a 2,5 éves kisfiam otthon kellett hagynom, bármelyik pillanatban el tudtam volna bőgni magam.

Lelkiismeretesek voltak és rögtön CTG-re tettek 30 percre, majd vérvétel, vizeletvizsgálat, méhszájvizsgálat és ultrahang következett. A CTG-n még mindig egy picit vízszintes volt a szívhang, de az ultrahangon mindent rendben találtak az áramlással, tehát biztosan kap elég oxigént a baba.

A szívhangban ennél jóval nagyobb kilengések számítanak normálisnak.

Reggel 6-tól este 9-ig három óránként CTG vizsgálatra írtak elő. Délben már teljesen jó volt a szívhang és azóta is az összes vizsgálatnál mozgott eleget, így nagyon reménykedem, hogy nem kell tényleg egy hétig bennmaradnom.

Szóval szerencsére inkább csak vaklármáról van szó. Egyrészt nagyon jó, hogy ennyire figyelnek rám és már a legkisebb gyanús jelnél is befektetnek, másrészt ha az első CTG-nél beutaló helyett inkább csak megismételték volna a vizsgálatot, nem kellett volna feleslegesen befeküdnöm.

Főleg, hogy mire kiengednek, betöltöm a 38 hetet, én már csak szülni akarok jönni a kórházba 🙂

Update: kedden délelőtt bejött hozzám az orvosom és azt mondta, jók a CTG eredmények, és ha egész nap ilyen jókat produkál a baba, akkor szerdán haza is engednek. Jupí!!!

Kapcsolódó bejegyzések:

Terhességi tünetek a második és harmadik trimeszterben

Kórházi csomag szüléshez

Félek-e a szüléstől?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.