Varázslatos Bambara Hotel Felsőtárkány

Gyerek előtt utazásnál a szállás volt az utolsó szempont. Sosem voltunk az a wellnessezős típus, helyette inkább sétáltunk, túráztunk, megnéztük az összes templomot, várromot és megkerestük a legjobb éttermeket. Eszünkbe sem jutott elmenni egy wellness szállodába és egy kisebb vagyont kifizetni azért, hogy egész nap a medencében ücsörögjünk.

Akinek már van gyereke, az nagyon jól tudja, hogy:
– a séta maximum távolsága a legközelebbi játszótérig lehetséges
– a várrom veszélyes terület, mivel a gyerek szaladgál, mindenhova felmászik és baromira nem érdekli az egész
– a belvárosi/óvárosi séta közben le sem veszed a szemed a gyerekről, mert mindenfele szaladgál, a látványosságokat észre sem veszed
– az étterem arról szól, hogy hogyan kössük le a gyereket addig, amígy gyorsan belapátoljuk az ételt
Tengerparti nyaralás kisgyerekkel – 10 ok amiért megéri belevágni

Tengerparti nyaralás kisgyerekkel – 10 ok amiért megéri belevágni


Így mi is elkezdtünk átállni arra, hogy olyan szállodába nem megyünk, ahol nincs legalább egy játszóház és a kikapcsolódást nem a hosszú séták jelentik, hanem az, hogyha a gyereket 10 percre leköti végre valami.

Magyarországon elég jó a választék a gyerekbarát szállodákból, tőlünk sajnos mind legalább 2-3 óra autóútra található. Már gyerek előtt is nagyon tetszett a Bambara Hotel. Évek óta kutattam a kupont, hogy olcsóbban mehessünk, mert őszintén szólva 2 éjszakáért 200.000 Ft-ot kifizetni nem volt túl nagy humorom még akkor sem, ha azért félpanzió jár. Így nagyon megörültem, amikor év végén eljutott hozzám egy ilyen lehetőség, rögtön lecsaptam rá.

A környezet

Egertől nem messze található Felsőtárkány, a falu határában, de gyakorlatilag teljesen elszigetelt, erdővel körülhatárolt területen. A szálloda  kinézete igencsak egyedi. Parkolóhely bőven van, de mi úgy számoltuk, hogy egy teltházas időszakban problémás lehet megfelelő hely keresése.

A környéken sok a látnivaló, így megéri kimozdulni is a szállodából. Eger belvárosa egyébként kb. 15 perc autóval.

A szálloda

Aki nem szeretne kimozdulni a szállodából, annak sem lehet egy szava sem: wellness részleg, bár, étterem, 2 játszóház, billiárd terem és hatalmas kert szolgál a vendégek szórakoztatására.

A szurikáták télen-nyáron szórakoztatják a gyerekeket, hosszú ideig képesek elnézegetni őket és még sokáig emlegetik hazatérés után is.

A szurikáták téli lakhelye

A TV-ben van olyan csatorna, ahol folyamatosan, reklám nélkül gyerek filmen mennek (pl. Aranyhaj és a nagy gubanc).



Szoba

Ha már ennyi pénzt kifizettünk, rátettünk még egy kicsit és junior lakosztályt kértünk, mivel az két légteres. Így miután elaludt a gyerek, volt egy kis privát szféránk, ahol mi is ki tudtunk picit kapcsolódni.

A dekoráció (szerintem) kézzel készített, valóban afrikai hangulatot idézett. Hatalmas fürdőkád (gyereknél pozitívum) és zuhanyzó is volt, külön helyiségben WC, két mosdó. Mindenféle pipercikkek, kávéfőző kávé- és tea bekészítéssel, minibár. A két helyiségben két külön TV.

A franciaágy mellett a másik szobában egy kihúzható kanapé, ami nagyon alacsony, így egészen pici babáknak is jó, mivel nem gurulnak le róla (vagy ha igen, 15 centire vannak a földtől).

Tisztaság

Természetesen minden makulátlan volt és naponta lehet takarítást kérni.

Wellness

Reggel 8-tól este 8-ig van nyitva. Gyerek nélkül érkezőknek előny, hogy reggel 8-9 között és este 7-8 között a gyerekek ki vannak tiltva, és ezt be is tartatják.

A bejáratnál található egy sekély gyerekmedence, mellette egy normál pezsgőfürdős medence, amit szintén a gyerekek uralnak. Itt van egy körforgós rész, az nagyon tetszett. Mellette van egy bár, így fürdés közben lehet enni-inni, pihenni egy kicsit.



Ingyen lehet kérni úszószemüveget és plusz törölközőt.

Voltak még további részei is a wellness részlegnek (medence, szauna), de ezeket még megnézni sem tudtam, mert a gyerek el sem mozdult a gyerekmedence mellől 🙂

Játszóház és gyerekprogramok

Az étterem melletti játszóház a kisebbeknek

Az étterem mellett található egy kisebb gyerekek részére, a szálloda egyik jól eldugott sarkában pedig egy mászós játszóház. A kisfiam 2 éves, pont abban a korban volt, hogy mindkettő tetszett neki.



Minden nap van legalább 1 órás gyerekmegőrzős program (persze ha a gyerek is akarja), így jut egy kis privát idő is a szülőknek. Ezen kívül túrák, irányított foglalkozások várják a gyerekeket, este pedig gyerekdisco. Naponta változnak a programok, de egy 3 napos tartózkodás alatt pont annyira ismétlődnek, hogy mindent ki lehet próbálni.

Esti gyerekdisco

Étkezés

A legtöbb vendég félpanzióval foglalt. A recepció mellett található az étterem, ahol semmire nem lehet panasz. Mind a reggeli, mind a vacsora bő választékú és hihetetlenül finom volt. Magyar specialitások mellett mindig található 1-2 afrikai étel, amit érdemes kipróbálni.

Bár

Közvetlenül az étterem és így a játszóház mellett található. Olyan a kialakítása, hogy bár egy fal elválasztja, azon háromszög lyukak vannak, amin keresztül rá lehet látni a gyerekre. Így meg lehet inni egy italt, miközben a gyerkőcöt lekötik a játékok.

Van egy elszigeteltebb része is a bárnak, ahol elvonulhatnak azok, akik csöndesebb közegre vágynak.

Este

Személyzet

Nem volt olyan kérésünk, amit ne mosolyogva teljesítettek volna. Tényleg azt érteztem, hogy a személyzet azért van, hogy lesse minden óhalyomat. Az étteremben rögtön hoztak etetőszéket, mindenki mosolyogva köszönt a folyosón, a bárban pedig plusz szívószálat kaptunk kérés nélkül.

Ami nem tetszett

Petike nálunk reggel 6-kor kel. A wellness részlegre csak 9-től lehetett lemenni, a nagyobbik játszóház pedig szintén reggel 9 előtt zárva volt (de hogy miért???). Télen mentünk, így kinn hűvös volt. Reggel 6-tól 9-ig lekötni a gyereket egy szállodai szobában hatalmas kihívás volt. Örültem volna, ha legalább a játszóház folyamatosan nyitva van, hogy oda le tudjunk menni korán.

A wellness részlegen folyamatosan foglaltak voltak az ágyak, nem volt annyi hely sehol, hogy a fürdőköntöst letegyem valahova.

A játszóházban az összes elemes játék le volt merülve. Az Ikeás konyha darabokra hullott, és sok játék volt még hasonló állapotban. Egy ilyen szállodában én elvárnám, hogy a játékok megfelelő állapotban legyenek.

Összegzés

Nagyon elégedettek voltunk a szállodával. Viszont a 3 nap pont elég volt, kicsit kezdte elveszteni a varázsát a játszóház és a szurikáták is. Jó időben a kültéri adottságokat kihasználva viszont még 2 napot rá lehetett volna húzni.

Biztos vagyok benne, hogy vissza fogunk még menni!

Kapcsolódó cikkek:

Aktív élet gyerekkel is

Milyen gyógyszereket pakolj kisgyerekkel való utazáshoz?

Melyik a jobb? Gyerekkel utazni vagy nélküle?
Tengerparti nyaralás kisgyerekkel – 10 ok amiért megéri belevágni

Tengerparti nyaralás kisgyerekkel – 10 ok amiért megéri belevágni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.