Sültkrumpli (nem fagyasztott) forrólevegős sütőben készítve

A gyorsfagyasztott sültkrumpli volt az egyik első recept, amit kipróbáltam az air fryerben, de a friss, pucolt krumplival kapcsolatban voltak kétségeim 🙂 Nos, a családnak nagyon ízlett!

A krumpli előkészítése

A krumplit megpucolom, felszeletelem. Én nagyon vékony szeletekre vágtam egy zöldségszeletelővel, sokkal vékonyabbra, mint a gyorsfagyasztott krumpli.

Vízbe beáztattam 15 percre. Szűrőben lecsepegtettem, majd egy edényben ráöntöttem némi étolajat és kézzel jó alaposan összekevertem.

Sütés

Az air fryert nem melegítettem elő, egyszerűen csak beleöntöttem a krumplit (kb. 0,75kg).

Mivel nagyon vékony volt a krumpli, nem mertem magas hőfokon, nehogy megégjenek a vékonyabb darabok. 160 fokon 20 percet sütöttem, félidőben megráztam.

Majd 180 fokon még 15 percet sütöttem, 5 percenként ráztam.

Mivel nagyon picire váltam a krumplit, néhány darab beakadt a rács közé, ezért spatulával kellett megkavarnom sülés közben.

Kivétel után fűszersóval ízesítettem.

Milyen lett a végeredmény?

Egy picivel több idő az elkészítése, mintha bő olajban sütöttem volna. Az íze viszont teljesen ugyanolyan. Csak fröcsögés nélkül 🙂 A konyhám teljesen tiszta maradt!

Ha beleszámolom a főzőlap takarítási idejét, akkor ugyanannyi idő a kettő.

Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Népszerű bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.