A gyorsfagyasztott sültkrumpli volt az egyik első recept, amit kipróbáltam az air fryerben, de a friss, pucolt krumplival kapcsolatban voltak kétségeim 🙂 Nos, a családnak nagyon ízlett!
A krumpli előkészítése
A krumplit megpucolom, felszeletelem. Én nagyon vékony szeletekre vágtam egy zöldségszeletelővel, sokkal vékonyabbra, mint a gyorsfagyasztott krumpli.
Vízbe beáztattam 15 percre. Szűrőben lecsepegtettem, majd egy edényben ráöntöttem némi étolajat és kézzel jó alaposan összekevertem.
Sütés
Az air fryert nem melegítettem elő, egyszerűen csak beleöntöttem a krumplit (kb. 0,75kg).
Mivel nagyon vékony volt a krumpli, nem mertem magas hőfokon, nehogy megégjenek a vékonyabb darabok. 160 fokon 20 percet sütöttem, félidőben megráztam.
Majd 180 fokon még 15 percet sütöttem, 5 percenként ráztam.
Mivel nagyon picire váltam a krumplit, néhány darab beakadt a rács közé, ezért spatulával kellett megkavarnom sülés közben.
Kivétel után fűszersóval ízesítettem.
Milyen lett a végeredmény?
Egy picivel több idő az elkészítése, mintha bő olajban sütöttem volna. Az íze viszont teljesen ugyanolyan. Csak fröcsögés nélkül 🙂 A konyhám teljesen tiszta maradt!
Ha beleszámolom a főzőlap takarítási idejét, akkor ugyanannyi idő a kettő.
Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Népszerű bejegyzések:
- Sült tarja forrólevegős sütőben
- Egész csirke forrólevegős sütőben
- Mentes muffin recept – gluténmentes, tejmentes muffin
- TOP 5 miniház / kabinház / tiny house Magyarországon
- Gluténmentes kenyér recept – kenyérsütés forrólevegős sütőben
- Zakopane szállás teszt – Bachleda Hotel Kasprowy
- Zakopane szállás beszámoló: Apartamenty u Bulecki – szállás a Krupowki mellett
- Sültkrumpli (nem fagyasztott) forrólevegős sütőben készítve