Sült csirkecomb forrólevegős sütőben

Ritkán készítek sült csirkecombot, mert sütőben macerás. Az én ízlésem szerint 1,5 óráig szoktam sütni + 20 perc a sütő előmelegítése. És ha már bemelegítem a sütőt, akkor minimum 8-10 darabot illik megsütni. Ez olyan étel, ami frissen finom, viszont a férjemmel ilyenkor 3 napig ezt esszük…

Forrólevegős sütőben viszont sokkal egyszerűbb az elkészítése!

  1. Nem kell tepsit mosogatni 🙂
  2. 1,5 óra helyett 50 perc alatt elkészül (lehetne gyorsabban is, de én inkább lassan szeretem sütni).
  3. Csak annyit sütök, amennyit rögtön meg is eszünk, akár csak 2 combot.

Sült csirkecomb recept forrólevegős sütőben (air fryerben)

Egy kis edényben összekeverem a választott fűszereket. Só, bors az alap, ezen kívül gyakorlatilag bármilyen fűszert lehet használni. Én általában csak sót, borsot és paprikát használok, de gyakran előkerülnek kész fűszerkeverékek is.

Fél dl étolajjal összekeverem a fűszereket, és ecsettel jó alaposan bekenem. 1 napra mehet a hűtőbe, de ha 2-3 napot áll, attól csak még finomabb lesz 🙂

Amikor kiveszem a hűtőből, akkor a lecsurgott olajjal újra bekenem a húst. Berakom a forrólevegős sütőbe. Egy sorban szabad csak pakolni, egymásra nem igazán jó.

Én az alábbi sütési időt használom:

  1. 160 fokon 40 perc félidőben átfordítva
  2. 180 fokon 10 perc
  3. Ha még nem elég ropogós a bőre, akkor 200 fokon 3-5 perc pirítás.

A legtöbb recept ennél rövidebb sütési időt ír, de én jobban szeretem, ha lassan sül.

Ezzel a sütési módszerrel a csontnál is tökéletesen fehér lesz a hús!

Köretként a főtt rizst összekeverem egy kis sült hagymával és persze némi étolajjal.

Jó étvágyat 🙂

Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.