Zakopane szállás beszámoló: Apartamenty u Bulecki – szállás a Krupowki mellett

Kb. 5 éve voltunk először Zakopanéban. Egyszerűen beleszerelmesedtünk az itteni építészeti stílusba, ételekbe és a hely varázsába. Minden évben egyszer, de néha kétszer is visszalátogatunk. Sok szálláshelyen voltunk már, ezekről szeretném megosztani Veletek a beszámolóimat. Most az Apartmenty u Bulecki-ről olvashatjátok a tapasztalatainkat.

Apartemanty u Bulecki

Mindig szállodában szoktunk megszállni, de előző éves látogatásunknál lettünk figyelmesek erre az apartmanra, ami gyakorlatilag a Krupówki-n található. 2 kisgyerekkel fontos szempont, hogy a látnivalók, éttermek pár száz méterre legyenek, emellett az épület stílusa is nagyon megtetszett. Így célzottan megkerestük a szállás weboldalát, és lefoglaltuk a nekünk tetsző apartmant.

A szállás weboldala ITT érhető el.

Összesen 9 apartmanjuk van, ebből mi az ap1-et foglaltuk le.

.

Miért érdemes ezt a szállást választani Zakopanéban?

Amikor mi foglaltunk, akkor kb. 60.000 Ft-ba került egy éjszaka. Ami magyar mércével soknak tűnhet, de ha Zakopanéban olyan szállást keresel, amihez tartozik parkoló és a Krupówkihoz sétatávolságra található, akkor már nem is olyan sok ez.

Az apartmanban két teljes értékű ágy található, emellett jól felszerelt konyha (nagy hűtő, főzőlap, mikró, mosogatógép és bekészített fűszerek is voltak).

Gyakorlatilag 50 méter a Krupówki, így napközben bármikor lemehetünk kávézni, enni valamit vagy csak sétálni. Két kisgyerekkel ez teljesen vállalható távolság, nem kell sem autóba ülnünk, sem taxit hívni ha ki szeretnénk mozdulni.

A jól felszerelt konyhával egyébként nagyon sokat lehet spórolni. A reggelit, ebédet itt fogyasztottuk, és csak vacsorára kerestünk minden este egy éttermet.

.

Mi az ami megfogott a szállásban?

És akkor beszéljünk egy kicsit a szállás stílusáról! Ez a modern zakopanei stílus nekünk nagyon tetszett. Az épület vonalai hagyományosak, de modern stílusban bővítették a belső kialakítás során is ötvözték a hagyományosat a modernnel. Nem az volt a cél, hogy egy alapterületen minél több apartmant kialakítsanak, hanem próbálták kellően tágasan berendezni.

A padló valamilyen gumiszerű anyagból volt, alatta padlófűtéssel, így a tél közepén mezítláb járkálhattunk az apartmanban 🙂

Látszik, hogy a felújítás/építkezés során mindenre odafigyeltek. Van mindenhol konnektor, lámpa, a fürdőszobában törölközőszárító, kis edény a fogkefének. És tudom, hogy ismétlem magam, de hihetetlen érzés, hogy kilépünk a kapun, és ott a Krupówki 🙂

Jöjjön most néhány kép 🙂

Ebből a szögből kicsinek tűnik az épület, de a régi szárny mögé építettek egy hatalmas új, modern részt.
A galéria nem tériszonyosoknak való, cserébe a gyerekek nem kihúzható kanapén, hanem normál ágyon aludhatnak (bár esetünkben mi, szülők mentünk inkább fel, és a gyerekek aludtak a biztonságosabb földszinten).
A választott apartmanunk (ap1) nagyon tágas, a konyha hatalmas és a nappali közepén táncolni is lehetne 🙂
A földszinti ágy nagyon kényelmes, a gyerekeket inkább itt altattuk.
Ez a kilátás nyílik a nappaliból. Ez már a Krupówki. Sokat néztük a jövés-menést, éjszakai fényben pedig még szebb volt.
Ez pedig az éjszakai kilátás.
A konyha tökéletesen felszerelt, még mosogatógép is volt. Némi kávét, cukrot, sót és borsot is készítettek be. A felszereltséghez tartozott a porszívó, a szárító és mindenféle edény, tányér a főzéshez.
Kényelmes asztal evéshez, vagy éppen a házi feladat pótolásához 🙂
A gyerekek folyton a havat dobálták, így még a váltókesztyűk is vizesek voltak. Nagyon jó szolgálatot tett az elektromos radiátor.

.

Milyen negatívumot tapasztaltunk? Mi az, ami nem tetszett?

Nem lenne igazi teszt, ha nem írnám le a problémákat is. Mert hogy volt az is, bár inkább csak apróságok.

A foglaláshoz át kellett utalni előre a szállásdíjat, de nem adtak bankszámlaszámot. Nem találtuk a weboldalukon és a visszaigazoló e-mailben sem volt benne. Írtunk e-mailt, arra nem reagáltak. Majd végül fel kellett hívni őket, és így nagynehezen hozzájutottunk a bankszámlaszámhoz, hogy véglegesítsük a foglalást.

Amikor megérkeztünk a szálláshoz, ott nem tartózkodott személyzet, kialakított hely sincs recepciónak. Semmi gond, hívtam a megadott telefonszámot, 3x fél óra alatt, de nem vette fel senki. Végül találkoztunk egy lengyel vendéggel, aki ismerte a tulajdonos feleségét, és így nagynehezen bejutottunk. Kulcsra nem volt szükség, kódot kaptunk az ajtóhoz és a chipkártya az apartmanba volt készítve.

A legnagyobb probléma viszont az ablaksötétítés hiánya! A képen látható ablak tartozik az apartmanunkhoz, ez néz a Krupówkira. Az alsó részen van sötétítőfüggöny, de a felsőn nincs. A környéken több emeletes ház is volt, ahonnan a fürdőszobába lehetett így belátni. A Krupówkin pedig aki sétál, az rálát a galériára. Ami üvegkorlátos, így ha nincs koromsötét az apartmanban, akkor bizony este mindent lehet látni… Ez szerintem nagy hiányosság, amit így oldottunk meg: az ablak előtt lévő áthidalóra egy takarót terítettünk…

A fenti ablak nem sötétíthető, így a galériára belátnak az utcán sétáló emberek. Akikből pedig sok van, mivel ez a Krupówki…
Ez így részleges megoldást nyújtott…

.

Összesítés

Mi elégedettek voltunk a szállással, és szinte biztos, hogy visszajövünk még ide. Viszont nem a Krupówkira néző apartmant fogjuk választani, hanem egy olyat, ahol van sötétítő az összes ablakon 🙂

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.