Baba fejlődése a harmadik hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

HARMADIK HÓNAP

3 hónaposan 6200 gramm és 62,5 centi vagyok
Ruhaméretem: 62, hónap végén 68

Étkezési szokásaim

A hónap elején sokszor még napi 8-10x eszem, addig a végén – főleg a melegebb napokon – csak 5x. Még mindig ügyesen szopizok, bár naponta egyszer mégsem vagyok hajlandó rá. A cumisüvegből könnyebb. Szopizás után 90g tápszert eszem, de egyszer 210g-ot is megettem. Ha éhes vagyok, eszem a kezem és sikoltozom, már nem sírással jelzem, ha üres a hasam.

Alvási szokásaim

A harmadik hónap vége felé elkezdtem teljesen átaludni az éjszakákat. Először csak 6-ig, később reggel 8-ig alszom egyhuzamban. Mindig a bal oldalamon, a hüvelykujjam szopva ébredek. Ja és mindig keresztben a kiságyban.



Ezt tanultam ebben a hónapban

Magamtól és sokat balra fordítom a fejem. Sokat mosolygok, néha hangosan kacagom. De a kezem néha még nevetés közben is a számban van. Előszeretettel fújom a buborékokat, ilyenkor mindenem tiszta nyál. A szememmel, fejemmel követem a tárgyakat, nagyon szeretek nézelődni. Felfedeztem a saját kezem, sokat nézegetem. Amikor valamit szeretnék, hangosan sikoltozom. Ha a kezembe adják a csörgőt, megmarkolom és rázom. Szeretek hason is lenni, akár 10-15 percig is mosolyogva és tátott szájjal nézelődöm. Magamtól még nem tudok átfordulni, de hasról vissza néha sikerül.

Kapcsolódó bejegyzések:

Baba fejlődése a negyedik hónapban

Baba fejlődése az első hónapban

Baba fejlődése a második hónapban

A gyerek megríkatása – szükséges rossz vagy felesleges lelki terror?

A kezdő lépések a kicsi nyelvtanításához

Babakocsi teszt – Tako Omega


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.