A legjobb játékok 1 éves gyerekeknek

Minden gyerek más- és más tempóban fejlődik. Van, akinél gyorsabb a mozgásfejlődés, mások hamarabb beszélnek vagy kezdenek el például kanállal enni. Így persze az érdeklődési kör is különbözhet. A lenti listát saját tapasztalataimból raktam össze, így persze nem feltétlenül takarja mindenki igényeit.

Próbáltam azokat a játékokat összegyűjteni, amiket sokkal korábban is meg lehet venni és persze még sokáig használni fogja a gyerkőc.

Fisher-Price Hipp-Hopp Ugráló Zebra

Fisher-Price Zebra Bounce and Spin



Nagyon sokat gondolkoztam ezen, mivel Petikeimád szaladgálni, mozogni, mégis sokat hezitáltam, mivel igencsak borsos ára van. Akkor döntöttem el a vásárlást, amikor a gyerek elkezdett a hasamon ugrálni. Na mondom ennek vége, a hasamon ugrálásról le kell szoktatni! Egy játékáruházban véletlenül láttam meg akciósan, gyorsan rábeszéltem a férjem a vásárlásra (ő egyébként nagyon ellenkezett). Ekkor olyan 14 hónapos lehetett a kisfiunk.

Először nagyon akart ráülni, csak nézegette. De az a nagyon jó ebben a játékban, hogy lehet forgatni a csörgőt, kapaszkodni benne és közben még zenél is. Így a már felállni tudó gyerek is sokat el tud vele bíbelődni. Kb. 2 hét után mert ráülni és 2 hónap után kezdte el rendeltetésszerűen használni, vagyis ugrálni rajta. A nappali közepén van a zebra. Naponta többször is odamegy hozzá, forgatja a csörgőt rajta, néha ráül, ugrál rajta. Aki egész nap otthon van a gyerekkel, tudja nagyon jól, hogy az a játék, ami naponta 5×5 percre leköti a gyereket, nagyon értékes tud lenni. 🙂

Javasolt kor: 10+ hó (amikor kapaszkodva fel tud állni)

Talicska vagy babafűnyíró

Játék fűnyíró



Egyszerű de nagyszerű! Filléres játékok amiket imád tologatni. Kinn a kertben és benn a házban egyaránt hasznos.

Javasolt kor: 12+ hó (amikor stabilan jár)

Ikea BUSA gyereksátor és játszóalagút

Ikea Busa Sátor

Szintén filléres tétel, mégis imádja. Előnye, hogy össze lehet csukni, így kisebb helyen elfér. Kültéri és beltéri használatra ideális. Akkor vásároltuk, amikor Petike stabilan elkezdett mászni. Kell pár nap mire hozzászokik és már önfeledten játszik benne. Kedvenc játéka a mai napig is, ha elbújik a sátorban és a lyukakon kukucsolok vele. Amikor nagyobb lett, akkor pedig elkezdte ide-oda pakolni. Mindenkinek ajánlom, kellően le lehet vele fárasztani a gyereket.

Javasolt kor: 8+ hó

Fisher-Price tanuló kutyus távirányító

Kb. 4 hónapos lehetett a fiunk amikor megvettem neki. Még meg sem tudta nyomni a gombokat, csak pakolgatta ide-oda a játékot. Később meg tudta nyomni a gombokat, majd elkezdte tanulmányozni, honnan jön a hang. 1 éves kora óta pedig imádja nyomkodni. Nálunk ez az autóban van, az utazás alatt negyed órára le tudja kötni. Sok zenélő játéka van, ez azon kevesek közé tartozik, aminek nem irrátáló a hangja és képes vagyok hosszabb ideig is elviselni.



Javasolt kor: 4+ hó

Labda

Tudom, hogy bagatell dolog, de imádják a gyerekek. Legyen otthon kicsi, nagy, mintás, akár zenélő. 1 éves kor körül már dobálja és megy utána egyedül, tehát képes magát lekötni.

Javasolt kor: 12+ hó

Csendeskönyv

Erről már írtam korábban egy részletes cikket, így nem részletezem túlzottan. A lényeg, hogy megéri készíteni vagy vásárolni egyet, ideális elfoglaltság amikor kicsit fáradtabb a gyerkőc vagy olyan helyen vagyunk, ahol tényleg csöndben kell lenni.

Javasolt kor: 15+ hó

Formaillesztő

Fisher-Price pillangós formaválogató

Nagyon sok fajtát lehet belőle vásárolni. Mi kaptunk egy kb. 1000 Ft-os változatot amit azért szeretek, mert szét lehet szedni darabokra. Kb. 14 hónaposan már be tudja dobni a darabokat ha megmutatjuk a lyukat, a saját erőből kirakás csak jóval később jön majd. De nagyon jó közös elfoglaltság.

Van egy egyszerűbb Fisher-Price formaillesztő is, ezt másfél éves kor körül már egyedül ki tudja rakni a gyerkőc. Korábban pedig segítséggel jót játszik vele vagy csak egyszerűen ide-oda pakolgatja a darabokat.

Javasolt kor: 8+ hó (ekkor csak pakolászni ide-oda) és 15+ hó (próbálja magától kirakni)

Pop-up játék

Külföldön nagyon elterjedt ez a játék, Magyarországon viszont nem egyszerű beszerezni. Jelenleg csak a Fisher Price Monster Pop-up Surprise az egyetlen amit találtam a piacon. Imád vele játszani, és bár maximum 10 percre köti le, az nagyon sokat ér. Ez nálunk szintén az autós játékok közé tartozik, így nem minden nap találkozik vele, akkor viszont sok értékes percet lehet nyerni vele.



Javasolt kor: 12+ hó

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:
A legjobb karácsonyi ajándékok 1-2 éves kor között
Lehet-e otthonról dolgozni gyerek mellett?
Bölcsőde – beadjam vagy ne?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.