Ritkán készítek sült csirkecombot, mert sütőben macerás. Az én ízlésem szerint 1,5 óráig szoktam sütni + 20 perc a sütő előmelegítése. És ha már bemelegítem a sütőt, akkor minimum 8-10 darabot illik megsütni. Ez olyan étel, ami frissen finom, viszont a férjemmel ilyenkor 3 napig ezt esszük…
Forrólevegős sütőben viszont sokkal egyszerűbb az elkészítése!
- Nem kell tepsit mosogatni 🙂
- 1,5 óra helyett 50 perc alatt elkészül (lehetne gyorsabban is, de én inkább lassan szeretem sütni).
- Csak annyit sütök, amennyit rögtön meg is eszünk, akár csak 2 combot.
Sült csirkecomb recept forrólevegős sütőben (air fryerben)
Egy kis edényben összekeverem a választott fűszereket. Só, bors az alap, ezen kívül gyakorlatilag bármilyen fűszert lehet használni. Én általában csak sót, borsot és paprikát használok, de gyakran előkerülnek kész fűszerkeverékek is.
![](http://babamamablog.hu/wp-content/uploads/2024/01/FotoJet-1-1024x384.jpg)
Fél dl étolajjal összekeverem a fűszereket, és ecsettel jó alaposan bekenem. 1 napra mehet a hűtőbe, de ha 2-3 napot áll, attól csak még finomabb lesz 🙂
Amikor kiveszem a hűtőből, akkor a lecsurgott olajjal újra bekenem a húst. Berakom a forrólevegős sütőbe. Egy sorban szabad csak pakolni, egymásra nem igazán jó.
![](http://babamamablog.hu/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2477-1024x768.jpg)
Én az alábbi sütési időt használom:
- 160 fokon 40 perc félidőben átfordítva
- 180 fokon 10 perc
- Ha még nem elég ropogós a bőre, akkor 200 fokon 3-5 perc pirítás.
A legtöbb recept ennél rövidebb sütési időt ír, de én jobban szeretem, ha lassan sül.
Ezzel a sütési módszerrel a csontnál is tökéletesen fehér lesz a hús!
![](http://babamamablog.hu/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2478-1024x768.jpg)
Köretként a főtt rizst összekeverem egy kis sült hagymával és persze némi étolajjal.
Jó étvágyat 🙂
![](http://babamamablog.hu/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2484-1024x768.jpg)
Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Korábbi bejegyzések: