A legjobb karácsonyi ajándékok 3-4 éves kor között

Ettől a kortól kezdve kitárulnak a lehetőségek, hiszen már minden játék elég biztonságos és hatalmas a választék. Végtelen listát is írhatnék, ez igazából egy kiemelés, hogy nálunk mit szeretnek a legjobban a gyerekek.

Lego
Árkategória: 5.000-20.000 Ft

Ez egy jolly joker, minden korban tökéletes választás. Ilyen korú gyereknél viszont a Duplo-t felválthatja a hagyományos Lego, hiszen már nem fogja lenyelni a kis darabokat.

Kerékpár
Árkategória: 5.000-35.000 Ft

Ilyen idős korban már ideje elkezdeni a biciklizést. 12-es mérettel érdemes kezdeni, hogy stabilan leérjen a lába róla. Nem érdemes új biciklit vásárolni, hiszen megvan az esélye, hogy nem fog neki tetszeni és csak ott fog porosodni a garázsba. Biztosan van az ismerettségi körben egy használt darab. A gyereknek teljesen mindegy, neki új, az a lényeg.

Roller
Árkategória: 5.000-10.000 Ft

Olyan nagy már a választék ezen a téren is. Legjobb a három kerekű változat, mert azon még stabilabban tud menni. Elég váltani a hagyományos kétkerekűre majd akkor, ha már megtanulta a technikát.

Öltöztethető baba és babakocsi
Árkategória: 5.000-25.000 Ft

Ez persze inkább kislányoknak való. Imádják öltöztetni, megetetni, megitatni, tologatni. Lehet venni olyat, ami hordozóban van, esetleg kiságyat venni neki. Etetőszék, étkészlet és minden amit egy igazi gyereknek is meg lehet venni.
Egyébként a kisfiúk is szeretnek ezzel játszani és ilyen korban még nem gond, ha babázik. Persze azért kisfiúnak furcsa lenne babát venni, tudom.

Játékkonyha és hozzá tartozó eszközök
Árkategória: konyha 15.000-30.000 Ft, tartozékok 5.000 Ft

Itt mindenképpen javasolnám a fából készült verziót, mivel a műanyag sajnos nem fogja sokáig bírni. Lehet venni hozzá turmixgépet, kenyérpirítót, kerámia tányérokat. Minél élethűbb, annál jobb.

Kirakó
Árkategória: 1.000-3.000 Ft

Lehet venni olyan készleteket, amiben többféle darabszámú kirakó van. 2×3-as, 3×4-es és 4×5-ös. Így a gyerek tud kezdeni az egyszerűbbel és haladni a bonyolultabb felé. Ez persze olyan játék, amivel jobb leülni mellé és segíteni neki. Típus kérdése, van amelyik gyerek imádni fogja, van amelyiket nem köti le. A tapasztalataim alapján amelyik gyerek szeret rajzolni, annak a kirakó is tetszeni fog.

Nagyobb méretű játérepülő, markoló, kamion…
Árkategória: 10.000-15.000 Ft

Itt a méret a lényeg. A lebabásított kisautó helyett jöhetnek az élethű, mozgó darabokkal rendelkező modellek. Pl. repülőgép, aminek forog a propellerje, vagy traktormodell, aminek ki lehet nyitni az ajtaját.

CD lejátszó, hangfal, mikrofon
Árkategória: 5.000 Ft-20.000 Ft

Ilyen korban még gátlás nélkül szeretnek énekelni, táncolni a gyerekek. Egy régi kiszuperált CD- vagy kazettalejátszó, amiben tudja cserélgetni a zenéket és lejátszani, táncolni rá. Lehet bármilyen retro zene vagy kütyi, imádni fogja. Lehet az egy zsebrádió, vagy mikrofon, az a lényeg, hogy lehessen vele bulizni.

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.