Hol lehet csinos és kényelmes kismamaruhát venni?

Amikor terhes lettem az első babámmal, naivan azt gondoltam: van annyi bő ruhám, hogy azokkal simán kihúzom majd a terhességet. Aztán pár hét sem telt el és kezdtek szűkek lenni a tágasnak gondolt nadrágjaim is. Fejvesztve szaladgáltam a boltokban, hogy megfelelő nadrágot keressek magamnak. 

Ugyanis nem olyan egyszerű feladat ez, mint gondoltam. Először a nagyobb boltokat jártam körbe: H&M, C&A. Arra készülj fel, hogy a vidéki boltok eleve nem árulnak kismamaruhákat, csupán néhány üzlet a fővárosban. A másik ami nekem nem tetszett, hogyha kismamaruháról van szó, akkor a legtöbb gyártó a bő lebernyegeket és a divatjamúlt nadrágokat tolja. Attól, hogy terhes vagyok, miért kellene lepedőkben járnom???



Ezután felkerestem néhány kismamaboltot. Ott viszont az volt a gond, hogy mindegyik fazonból csak egy méret volt. 3 bolt után is még ott tartottam, hogy nem volt nadrágom.

Mivel SOS volt a dolog – hiszen nem jött rám egyik nadrágom sem – gyorsan vettem magamnak egy nadrágot és pár felsőt, de nem voltam elégedett velük. A felsők has résznél akkora nagyok voltak, hogy majd csak a terhesség 8-9. hónapjában tudtam őket hordani, addig lógtak a hasamnál. A nadrágoknál is ez volt a gond: a hasi részen a terhesség elején még lógtak, a végén pedig nekem bevágott egy picit a gumi, sokszor volt kényelmetlen.

Én szerettem volna felhívni a figyelmemet a pocakomra a szép felsőkkel, nem pedig bő ruhákba elrejteni azt!

Remélem látszik a hasrésznél, hogy mennyi felesleges anyag van ott.

Aztán az interneten kutakodva találtam egy szuper helyet! Vicces kismama pólókat kerestem és rendeltem is. Amikor megjött, el voltam ájulva!

3 hónapos terhesen is tökéletesen passzolt és a terhesség végéig szépen nyúlt a pocakommal együtt. Aztán a második terhességemnél is az elejétől hordtam ugyanazt a felsőt, mivel nem nyúlt meg az anyaga. Nagyon puha, kényelmes, ezerszer mostam és nem fakult, nem nyúlt, nem ment össze.

Aztán rendeltem pár csőtopot. Az anyaga szintén szuper jó, és a hasán a húzása annyira ötletes, hogy szerintem a terhesség után is simán tudom majd hordani. A szélén raffozással oldották meg a plusz anyag elhelyezését, így lapos hasnál csak díszítésnek tűnik, nagy hasnál pedig van bőven hely.

kismamaruhabolt.hu

A nadrágok közül a jóganadrágjukat imádom. Olyan kellemes puha anyaga van, amilyet még sohasem láttam eddig. A haskiképzése pedig olyan ötletes, hogy ezt is tudom majd terhesség után hordani, nagyon szuper!

kismamaruhabolt.hu

Személy szerint jobban szeretek boltban vásárolni, mivel az internetes rendelés sokszor rizikós (méret, anyag). Itt viszont mégis mindig bátran rendelek, mert sem az anyagban, sem a méretben nem csalódtam még eddig.

Remélem, tudtam segíteni egy kicsit, hogy Neked ne kelljen összejárni az összes boltot. Mindenképpen javaslom, hogy legalább pár vicces pólót szerezz be, az ismerettségi körödben biztosan tetszést fog aratni!

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Kötelező vizsgálatok az első 12 hétben

Álmosság terhesség alatt – mikor lesz már vége?

Terhességi tünetek az első három hónapban

Segítség babakocsi választáshoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.