A legjobb ingyenes telefon applikációk 1-2 éves gyerekeknek

A legtöbb anyuka elhatározza még a szülés előtt, hogy amíg lehet, távoltartja a gyerekét a telefon-tévé-internet világától. A nagy elhatározások ritkán tartanak sokáig és ez ilyenkor sincs másképp. Nagyon sok olyan helyzet van, amikor kénytelen vagy úgy dönteni, a kezébe adod a telefont: várni kell az orvosnál, autóval kell megtenni egy hosszabb utat vagy elmentek étterembe és le kell kötni valamivel, amíg megeszed az ebéded.

De ha már engedélyezed neki, akkor jobb, ha nem a Facebook-ot görgeti, hanem  a korának megfelelő játékokkal játszik.

A lenti alkalmazások nekem nagyon tetszenek. Egyszerűek, aranyosak és némelyik még oktató jellegű is. iPhonera ingyenesen elérhetőek, legtöbbször alap verzióban, de az is nagyon jól használható. Plusz pénzért lehet megvenni a teljes verziót.

A legtöbb angol nyelvű, de szerintem a mai világban abból nem lesz hátránya a gyerkőcnek, ha tanul néhány angol szót.

Baby Magic Touch

A legkisebbek számára szuper kikapcsolódás. Ha hozzáér a rajta szereplő tárgyakhoz (pl. ablakhoz), akkor azok elkezdenek mozogni és hangot adnak ki. Például a kutya elkezdi csóválni a farkát és ugat.
Egyetlen hátránya, hogy csak egy screen érhető el. Elvileg fizetősen lehetne bővíteni, de nekem nem sikerült, gyanítom, hogy nem készült el hozzá a többi. Ennek ellenére ezzel is sokat eljátszik a kisfiam. Még most, 2 évesen is imádja.

Baby Games for One Year Olds

Egy alkalmazás, de azon belül hihetetlen mennyiségű játékkal. Van benne játéktelefon, színező, lufipukkaszgatós játék (ez a kisfiam kedvence), formaillesztő és még ki tudja mi.
Ingyenesen 24-féle játék érhető el, pár dollárért pedig szinte végtelen sokra bővíthető.

Baby Learning Flashcards

Nem annyira szépen kidolgozott játék, a kisfiam mégis imádja. (Egyébként rákeresve több tucat szinte teljesen megegyező ilyen játék található az Apple Storeban). 2×11 kép érhető el benne ingyenesen. Rákattint egy rajzolt állatképre, ekkor megjelenik egy fénykép róla és a hangja is hallható. Pozitívum, hogy pl. az oroszlánnál vagy fiú, lány és kisoroszlán is, ezzel megtanulja az összes nevét (angolul) és fel is ismeri őket.
Némelyik állathang szerintem ijesztő, a kisfiam mégis imádja.
Nagyobb gyerekeknek érdekesebbé teheti a játékot, hogy a kérdőjelre kattintva hallják az állat nevét és ki kell választani 4 lehetőség közül, hogy melyik az.

Busy Shapes & Colors

Azért szeretem nagyon ezt a játékot, mert teljesen oktató jellegű. Lehet választani: formaillesztő, színegyeztető vagy mindkettő. A kisfiam másfél éves korában már ügyesen megoldotta a feladatokat, én pedig örültem, hogy mennyire okos 🙂

My Talking Tom

Na ez az a játék, ami nem annyira kisgyerekeknek való. A kisfiam viszont imádja. Kb. 1 éves korában fedezte fel és akkor még a legnagyobb örömet az jelentette neki, hogy addig pofozta a macskát, még össze nem esett. Aztán fél év eltelt és mostmár ügyesen megeteti, megfürdeti, de a legjobban még mindig a pofozását szereti. Be kell valljam, ezzel amúgy felnőttként is egyet tudok érteni vele, imádnivaló, ahogy a farkára ütök és azt mondja “Na-na-na”.
Persze azt is szereti, amikor dorombol a cica vagy ismételi a beszédünket. Én pedig úgy vagyok vele, még mindig jobb, mintha valami lövöldözős játékkal játszana.

Kapcsolódó bejegyzések:

Babahordozás kezdőként

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.