Amikor semmit sem akar megenni…

A gyerekorvos azt mondta, ne aggódjak emiatt: ő még nem látott olyan gyereket, aki éhenhalt volna a válogatóssága miatt… Igen, de azért mégis okozhat gondot, ha 2-3 féle kaját hajlandó csak megenni. És nálunk okozott is 🙁

Mindig is attól féltem, hogy ne legyen dundi a gyerekem (én sajnos az voltam). Hiszen ki akarja azt mondani a saját gyerekének, hogy ne egyél többet, mert elhízol. Azt hittem, ez a legrosszabb eset… de sajnos a másik végletet fogtuk ki, amikor semmit sem akar megenni…

Már a hozzátáplálásnál voltak nálunk gondok, 8 hónapos koráig nem tudtam semmit lenyomni a torkán, csak a tápszert. Utána jött a májkrémes kenyér korszak, aztán a sültkrumpli+virsli, majd ezt követte a csigaleves időszak.

Ki voltam tőle, hogy csak azt az egy kaját eszi meg, azon kívül mindenből csak pár falatot. A bölcsiben, oviban persze jól evett, de itthon semmit….

Viszont most 5 éves lesz a “nagyfiam”, és eljutottunk oda, hogy képes egész nap egy falatot sem enni, majd amikor este menni kellene aludni, akkor bejelenti, hogy éhes. 5 évesen már azért túl kellene lenni ezen, hiszen fel tudja fogni, hogy enni kell és kész. De mégsem…

Próbáltuk már kérleléssel, kiabálással, fenyegetéssel, de semmi nem vált be. Olyannyira, hogyha ráparancsolok, hogy enni kell, elkezd öklendezni. Nagyon ijesztő.

Félek tőle, hogy ebből gond lehet.

Nem kap elég vitamint, ásványi anyagot
Ezt még lehet pótolni vitaminkészítményekkel, de az azért nem olyan.

Rámegy az emésztése
Konkrétan heti 1x megy WC-re és akkor is egy órát küzd rajta, vörösödik, alig bírja kiimádkozni.

Viselkedési zavarokat okoz
A WC gond miatt még mindig csak pelenkába tud kakálni, illetve ez az öklendezés sem túl szociális tevékenység.

Próbálunk mindig a kedvére tenni. Csigaleves, tejbegríz és vajas kenyér, ezek közül valamelyikre rá lehet venni általában. Bezzeg a csoki az jöhetne mindig.

Remélem, az idő megoldja, de a férjemmel arra jutottunk, hogyha pár hónapon belül nem lesz ezen túl, akkor segítséget kérünk egy gyerekpszichológustól. Csak hogy tudjuk, hogy mi a jobb: ráhagyjuk vagy erőltessük.

Legutóbbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.