Saxenda – lebetegedtem, mi legyen most?

Azt már tisztáztuk, hogy a Saxenda hatásos. De mi a helyzet egy durva, lázzal járó betegség esetén? Szabad közben szedni, vagy abba kell hagyni?

Én nem bíztam a véletlenre: felhívtam az orvosomat. Azt mondta, amíg rosszul vagyok, addig abba kell hagyni a szedését, és ha teljesen meggyógyultam, akkor kezdjem újra.

Így is tettem.

Annyira beteg voltam, hogy a konyháig alig tudtam kimenni, 3 napig lázam volt, szóval ez nem csak egy sima megfázás volt. Nem is lett volna lelkierőm beadni magamnak, örültem, hogy a mosdóig eljutottam…

Aztán egy hét múlva elkezdtem jobban lenne. Durr bele, beadtam a 3mg-ot… hát nem kellett volna…

A gyógyszer szedésénél az adagokat fokozatosan kell növelni, mert különben nagyon erősek lesznek a mellékhatásai. Hát, nem gondoltam bele, hogy egy hét kihagyás után csökkenteni kellene az adagot.

Egy óra múlva elkezdett feszülni a hasam. Délutánra egyre erősebb volt a telítettségérzet, pedig egy falatot sem ettem egész nap. Estefelé jött a hányinger, amivel odáig jutottam, hogy lefekvés előtt bezárkóztam a WC-be, és kb. fél órán keresztül hánytam. Szörnyű volt… Én nem vagyok az a hányós típus, de most megszenvedtem rendesen.

Tehát nagyon fontos, hogy ha valami miatt abba kell hagyni a szedését, nem szabad a megszokott adaggal folytatni a kezelést.

Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mekkora adaggal kellene újrakezdeni, de én úgy fogom csinálni, hogy kezdem a 0,6mg-mal, és majd meglátom. Ha nem érzem hatását, akkor növelem az adagot, de ha előjön a hányinger, akkor várok pár napot.

Kövess Facebook-on, hogy ne maradj le semmiről!

Korábbi bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.