Baba fejlődése a hetedik hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

HETEDIK HÓNAP

7 hónaposan 8880 gramm és 70,5 centi vagyok
Ruhaméretem: 74

Étkezési szokásaim

Anya hatalmas erőfeszítései árán sem akarok normális ételeket enni, a cumisüvegből a tápszert szeretem. Ritkán sikerül neki pár falatot (max. 0,5dl) belémerőltetnie. Bezzeg Apának a Nagypapának nyitom a szám. Nagypapa megetetett már bundáskenyérrel, Keresztapa pedig birkapörkölttel és szalonnával is. Az utóbbi 1 hétben a főzelékeknek néha nyitom a szám és kétnaponta egyszer sikerül egy étkezést is kiváltani.

Alvási szokásaim

A napirendem stabilan beállt. Reggel 7 óra körül kelek. Akkor ritkán eszem. 9-10 körül tápszert kapok és alszok 1-1,5 órát. Délben Anya próbál etetni, utána tápszer és ilyenkor nagyobbat alszom, 1,5-2,5 órát. Este 6-7 óra körül szinte mindig alszom még 1-1,5 órát. Este 9 körül megyek aludni. Éjfélkor mindig eszem, néha még hajnali 3-kor is. Sokszor van, hogy nyugtalanul alszom és akár 10x is felsírok éjszaka.

Ezt tanultam ebben a hónapban

Apa imádja, hogy mostmár tényleg csikis vagyok. Imád megnevettetni. Nagy lendülettel, elesés nélkül tudok mászni és mindenben megkapaszkodom, hogy felálljak. Sokszor elesem, mert leülni még nem tudok. A cumit tudatosan kiveszem és beteszem a számba. A babakocsiban – ha nem alszom – akkor ülök, nem dőlök neki a háttámlának. Imádok mindent leejteni, nagyon érdekes, ahogy mind lefele esik. Kedvenc játékom (lenne) mások szemüvege, csak nem adják ide soha.
Két éjszakát nem aludtam otthon, először egyik mamánál, majd keresztszüleimnél voltam. Jól viselkedtem!
A kiságy egyik végéből – igaz még csak egyszer – kapaszkodva elsétáltam a másik végébe.

Kapcsolódó bejegyzések:

Baba fejlődése az első hónapban

Baba fejlődése az hatodik hónapban

Így hagytuk el a cumit

A gyermek megríkatása – szükséges rossz vagy felesleges lelki terror?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.