Esti menetrend két gyerekkel – 2-3. hónap

Azt kell mondjam, nagyon megkönnyebbülve érzem magam. Minden sokkal jobban alakult, mint ahogyan vártam. Persze nem ritka, hogy egyszerre üvölt mindkét gyerek, főleg az esti órákban gyakori ez. De az elalvással már szerencsére nincs gond.

A nagyobbik eddig 8-9 között ment aludni. A fürdéstől kezdve minden este ment a hiszti, hogy nem akar fürdeni, aztán nem akar kiszállni, nem akar öltözni, stb… A kisebbnél viszont azt vettük észre, hogy 7 óra körül már nagyon álmos. Így az egész fürdetést-altatási procedúrát előrehoztuk: fél 7-kor már megyünk fürdeni, pici játék, aztán pedig fél 8 körül egyszerre altatom a két gyereket.




Az első pár napon voltak gondok. A nagy az ágyában, a kicsi a kiságyban alszik. Így zajlik a folyamat: fürdés után a nagyágyon felöltöztetem mindkettőt. A nagyobbik megnéz egy Bogyó és Babócát, addig a kicsinek már adom a tejet, mivel neki több idő, mire jóllakik. Mese után a nagyobbik is kap tejet. A kicsit beteszem a kiságyba, szájába a cumi, megsimogatom az arcát és otthagyom. Lefekszem a nagyobbik mellé – ő sajnos csak úgy hajlandó elaludni, ha valaki mellette fekszik. Ha a kicsi nyöszörög, akkor felkelek és a szájába teszem a cumit, majd visszafekszem.

Kezdetben a nagy zokon vette, hogy felkelek mellőle, de kb. 2 hét alatt már hozzászokott. Fel sem kel, ha én felkelek mellőle, mert tudja, hogy úgyis visszamegyek, nem hagyom ott.

Amikor mindkét gyerek álmos és egyiknek sincs semmi baja, akkor kb. fél óra, mire elalszanak. Előbb a kicsinek kell elaludnia, a nagy csak aztán alszik el.




Na persze vannak a hasfájós esték. Olyankor egy ideig próbálkozom, hátha elalszik, de ha nagyon sír, akkor a férjem kiviszi inkább a nappaliba és csak a nagyot altatom. A kicsi pedig ha megnyugszik, akkor teszem csak be a kiságyba.

Összességében nagyon elégedett vagyok azzal, amit 3 hónap alatt sikerült elérnem. Együtt fürdetem, altatom őket. Éjszaka együtt alszanak és mostmár teljesen megszokták egymást: ha az egyik sír, a másik nem ébred fel rá.

Én a férjemmel alszom a hálószóbában és ha valami van, átmegyek. Bár reggelre azért sokszor a gyerekszobában ébredek.

Kapcsolódó bejegyzések:

Esti menetrend két gyerekkel – az első egy hónap

Milyen hálózsákot válasszak?

Mi van a pelenkázótáskámban – 0-3 hónap



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.