Esti menetrend két gyerekkel – az első egy hónap (újszülött és 2,5 éves)

Az egész napi tennivalókkal kapcsolatban sosem volt bennem félelem vagy stressz, de attól, hogy hogyan fogok este két gyereket elaltatni, régóta rettegtem. Egy cikksorozatban szeretném megosztani Veletek, hogy időről-időre hogyan oldjuk ezt meg.

Az első néhány nap

Amikor hazahoztuk a kislányom a kórházból, a bátyó még bölcsiben volt, így pár órát egyedül lehettünk itthon vele.
Amikor 4-kor hazajött a bölcsiből, nagyon felpörgött. Imádta a kishúgát, ölelgette, hordta oda neki a játékokat. Ez aranyos volt, de én nagyon megijedtem tőle, hiszen minden játékot pakolt be a kiságyba, rátette a kisbabára sokszor. Annyira pörgött, tényleg nagyon megijedtem, este nem fog elaludni, ezért Anyukám felajánlotta, hogy aludjon náluk. Így az első két éjszaka a 2,5 éves kisfiam Anyukámnál aludt, sokat segítve ezzel nekünk.




Aztán harmadnapra a kisfiam kezdett hozzászokni a hugicához, már nem egyfolytában csak vele foglalkozott. Én még nemigen tudtam állni, így Anyukám és Apukám átjöttek a fürdetéshez segíteni. Ketten megfürdették egyszerre a két gyereket, aztán viszont hazamentek.

Az újszülöttel még nem volt sok gond. Fürdés után megszoptattam, majd kinn a kanapén elaludt. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy a kicsi akkor maradjon kinn vele, én pedig bemegyek a nagyobbat elaltatni. Így kinn a kanapén aludt el a férjemmel, a nagyobb pedig Velem a gyerekszobában.

Pankát csak akkor vittük be a gyerekszobába – mert hogy egy szobában alszanak – amikor mi is mentünk aludni, nehogy felébressze a nagytesót.

Az első egy hónap

Két hét után már éreztem magam annyira erősnek, hogy egyedül fürdessem meg este a két gyereket. Fontosnak tartottam, hogy együtt menjenek fürödni (persze külön kádban), mert ha külön viszem őket, egy örökkévalóság mire mindkettővel végzek.




Egyedül vittem be őket, mert kicsi a fürdőszoba, de férjem készenlétben állt, hogyha a nagyobb rosszalkodik, akkor kiabálok és szalad is, de nem volt rá szükség.

Az altatást még mindig úgy oldjuk meg, hogy a férjem kinnmarad a nappaliban a kicsivel. Ha elkezd sírni – merthogy sajnos hasfájós – akkor megnyugtatja. Addig én Petikét benn elaltatom a gyerekszobában. Ez egészen jól bevált. Tudom, hogy csak ideiglenes állapot, mivel nem szabad a kicsit hozzászoktatni ahhoz, hogy a nappaliban alszik el, így azt tervezem, hogy 2-3 hónapos korában majd elkezdem együtt altatni őket benn a szobában. Majd beszámolok a fejleményekről!

Kapcsolódó bejegyzések:

Esti menetrend két gyerekkel – 2-3. hónap

Milyen hálózsákot válasszak?

Mi van a pelenkázótáskámban – 0-3 hónap

Gátmetszés – hogyan éld túl az első pár napot

Baba fejlődése az első hónapban



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.