Hol milyen gyerekruhát éri meg vásárolni?

Kezdő anyukaként a kisfiam “kezdőcsomagját” még a Brendonban vettük meg. Kényelmes volt, hogy egyben mindent meg tudtunk venni: bútort, kiságyat, babaápolási termékeket, pelenkát és a ruhákat is. Újszülöttként kb. 3 szett ruhák vásároltunk, nem volt ott olcsó a ruha, viszont nem is kellett sokat venni belőle. 

Aztán amikor Petike kinőtte az 56-os és 62-es ruhákat, akkor döbbentem rá, hogy egy kisebb vagyok lesz, ha mindent itt akarok neki megvenni. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül a bababoltok a legjobb helyek erre. Nem tudnám azt mondani, hogy érdemes mindent mondjuk a Pepcoban megvenni. Nekem inkább az jött be, hogy más-más ruhákat különböző boltokban veszek be, mivel a kényelem és tartósság néha fontosabb az árnál vagy a kinézetnél.

A lenti az én egyéni véleményem foglalja össze. Nem szeretnék vele senkinek sem a lelki világába gázolni, csak a saját tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.




H&M

Ha a pénz nem számítana, valószínűleg mindent itt vennék meg. Vannak hagyományosabb és divatosabb gyerekruhák is. Összességében elmondható, hogy a ruhák sokszor moshatóak, nem mennek össze, nem fakulnak.

Viszont van egy dolog, amit sehol máshol nem vagyok hajlandó venni: body (kombidressz).
Amit szeretek benne:
– a nyakán gombos, nem pedig a belebújós változat. A belebújós bár kényelmesebb, de sokszor szétnyúlik és a gyerek fél mellkasa kinn van belőle, ami hűvösebb időben nem túl előnyös
– nagyon vékony anyagból készülnek, amit azért szeretek, mert nyáron is kellemes viselet, nem izzad bele Petike. Viszont télen is ráadhatok nyugodtan egy pulcsit, alatta szinte észrevehetetlen a body, nem lesz kényelmetlen a több réteg ruha sem
– alul három gombos, amik pont megfelelően helyezkednek el. Frászt kapok azoktól a bodyktól, amik két gombosak (vagy nagyon közel van a három gonb) és a pelenka egyik vagy másik oldalásra csúszik
– nagyon jó a mérete: a szélessége és hossza is kényelmes. Pl. a Pepcoban jártam korábban mindig úgy, hogy mindig eggyel nagyobb méretet kellett vennem, mert kisebbek a bodyk mint ami rá van írva
– ezerszer mosható és nem fakul, nem megy össze
– egészen 104-es méretig kapható, így télen akár 3-4 éves korig is tudok bodyt adni a gyerekre, hogy ne legyen ki a dereka

A másik amit mindig itt veszek meg, azok az ún. “kimenő” ruháink. A divatos darabok, amiket akkor adok rá, amikor szeretném kiöltöztetni.

Előny: tartós és divatos ruhák, jó méretezés
Hátrány: ár




Pepco

Nagyon olcsón hozzá lehet jutni a ruhákhoz, viszont a tartósság már nem annyira az erősségük. Nekem sokszor összementek a ruhák, sőt volt olyan, hogy saját magát fogta össze a ruha (így lett a fehér-kék bodyból lila). Figyelni kell, mert néha hibás lehet a termék (hiányzik belőle a kapocs, foltos, stb). Persze ilyenkor visszacserélik, csak időben észre kell venni.

Ettől függetlenül én is sokat vásárolok itt. Főleg nyáron, amikor már délelőtt tiszta piszok Petikén a ruha. A rövidnadrág+póló kombóikat nagyon szeretem. Nyáron napi 2-3-t is összepiszkol/összevizez a gyerek, így minden szezonban be kell szereznünk minimum 5-6 szettet. Nagyon szeretem, hogy a pólók hosszúak, játék közben nincs ki a dereka belőlük (pl. a Tescos pólók nálunk mindig rövidnek bizonyulnak).

Előny: olcsó, kényelmes viselet
Hátrány: könnyen színét veszti, összemegy, néha hibás termék




C&A

Jó áron lehet hozzájutni a gyerekruhákhoz. A választék is igen nagy. Itt inkább az otthonra való, kényelmes ruhákat szoktam megvenni. Jó a méretezés, kényelmesek és tartósak a ruhák. Divatosabb darabokat nemigen találni, dehát a gyerekkor úgysem divatbemutató. Összességében nem volt eddig negatív tapasztalatom, a kinézet miatt mégis ritkán vásárolok itt, mivel a többi bolt kínálata jobban elcsábít 🙂

Előny: olcsó, kényelmes viselet
Hátrány: puritánabb kinézet

Brendon

A bolt inkább a kisbabákra specializálódott, idővel egyre szűkül a választék. A ruhák ára nálam nagyon kiütötte a biztosítékot. Emelett a szabásuk sem győzött meg annyira, nekem kicsit ódivatúak. Lehet persze szép darabokat találni, de az árukat is megkérik rendesen.

Előny: minden megtalálható egy helyen
Hátrány: ár és kicsit ódivatú termékek




Tesco

Ár/érték arányban nagyon jó termékeik vannak. Sokszor moshatóak, többnyire nem mennek össze és a kisbabástól a divatosig minden megtalálható itt. Sokmindent szoktam itt megvenni a zoknitól kezdve a kabáton keresztül a pulóvereken át.

Amit nem annyira szeretek, azok a nadrágok. A kisfiam elég délceg növésű, és sokszor jelentett problémát, hogy a méretében lévő nadrág éppencsak jó volt, egy mosás után pedig összement és így használhatatlanná vált. Tapasztaltam párszor, hogy néhány mosás után szöszösödnek a ruhák, de érdekes módon csak néhány terméknél. Van amit már 1000-szer mostam és olyan, mintha új lenne.

Nagyon jó téli overallokat, kabátokat sikerült már itt venni.

Előny: jó minőség és jó ár
Hátrány: szezonális termékkínálat

Persze még nagyon sok helyen lehet gyerekruhát venni, de azokról nemigen van tapasztalatom. Remélem, hogy sikerült 1-2 jó tanáccsal szolgálnom.

Kapcsolódó bejegyzések:
A gyerek és a telefonfüggőség
Lázcsillapítás – 13 tipp magas láz esetére
Pelenkázótáska teszt – Lassig Glam Goldie Backpack
Bölcsőde – beadjam vagy ne?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.