Hirtelen szédülés a terhesség folyamán

Többen is mesélték, hogy a terhesség alatt sokszor elsötétült a kép és a földön találták magukat. Nálam jellemző volt a folyamatos szédülés, de az olyan gyenge volt, hogy a kellemetlenségen kívül sosem féltem, hogy egyszer tényleg összecsuklom. A minap viszont főzés közben elsötétült a kép és kis híján kiterültem a padlón.

Éppen a mikróba tettem be az ételt, amikor hirtelen szédülés fogott el. Néha előfordul ilyen hirtelen felálláskor, szokás szerint ráhajoltam a konyhapultra, hogy megtámaszkodja. Ennyi elég szokott lenni és 5mp alatt kitisztul a kép. Viszont éreztem, hogy csak egyre rosszabb, így leültem a földre. Ekkor azt éreztem, hogy dőlök jobbra és nagyon erősen ellen kellett tartanom, hogy ne feküdjek le a földre. Ettől megijedtem és kiabáltam a férjem után, aki jött gyorsan, adott egy pohár vizet és megvárta, amíg jobban leszek.

Kellett pár perc, mire úgy érteztem, fel tudok állni.




A terhesség alatti ájulás sok embernél nem ritka, viszont én azóta nagyon félek. Mi van, ha pont akkor jön rám, amikor vezetek? Vagy ha a kezemben van Petike? Ha vele együtt esek el, akkor az veszélyes.

Próbálok figyelni minden jelre. Szerencsére pár napja nem jelentkezett ilyen, remélem hogy csak egyszeri eset volt.

Mindenesetre azóta nem ülök biciklire, főleg nem a kisfiammal együtt. Volánhoz sem ültem, a férjem hoz-visz mindenhova.

Volt nektek is hasonló tapasztalat? Hogy viseltétek/kezeltétek a helyzetet?

Kapcsolódó bejegyzések:
Kötelező vizsgálatok az első 12 hétben
Álmosság terhesség alatt -mikor lesz már vége?
Terhességi tünetek az első három hónapban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.