Légzésfigyelő és bébiőr teszt – Angelcare AC403

Abban mindig is biztos voltam, hogyha lesz kisbabám, akkor fogok légzésfigyelőt vásárolni. Sok jót hallottam róla ismerősöktől, mekkora nyugodtságot ad már az első éjszakától. A bébiőr funkciónak nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de mivel nem volt sokkal drágább egyben, így ezt a terméket választottam és használom napi szinten mostmár 2,5 éve.

Mennyibe kerül?

A bébiőrök 10.000 Ft-tól indulnak, a légzésfigyelők pedig 25.000 Ft-tól. A kombinált termékek kezdő ára nagyjából 40.000 Ft, ennyibe kerül most az AC403 is. Az új ára 55.000 Ft volt, mivel akkor még Németországból rendeltem meg, mert ez a típus nem volt itthon kapható.

Kinézet és használhatóság

A bébi és szülői egység is kicsi és kézreálló, egyik sem foglal nagy helyet. A design szép, letisztult. Először azt hittem, majd gyűjti az ujjlenyomatokat és a karcolásokat, de strapabíróbb anyagból készült mint gondoltam.

A vevő egység pont kézbe illik. Az asztalra állítható és övre is csiptethető, így a házimunka közben is magunknál tarthatjuk.

Funkciók

A légzésfigyelőt és bébiőrt külön-külön ki-be tudjuk kapcsolni, egymástól függetlenül. Ez nagyon hasznos, mert ha például egy szobában alszunk a picúrral, akkor elég, ha a légzésfigyelő van működésben. De ha nem a kiságyban alszik el és be akarjuk csukni az ajtót, akkor csak a bébiőrre van szükség.

A bébiőr természetesen csak akkor működik, ha a szülői egység be van kapcsolva. Ellenben a légzésfigyelő funkcióhoz elég, ha a bébi egység megy, mivel az maga adja ki a hangot (és persze ha a szülői egység is be van kapcsolva akkor az is sípol).

Van egy olyan funkció is, hogy pittyeg pár másodpercenként, ha érzékeli a levegővételt, magyarul egyfolytában. De ez szerintem inkább idegesítő, én sosem használtam.

Emellett kijelzi a hőmérsékletet, minimum és maximum értéket megadhatunk, ha ezt eléri akkor jelez.

Ha megszólal a szülői egység, akkor egy apró gombnyomással le tudjuk némítani egy kis időre, ez arra jó, hogyha már szaladunk, akkor gyorsan meg lehet nyomni, hogy addig ne zavarja a kihangosítás a családot.

Mint a legtöbb bébiőrnél, itt is van éjszakai fény, de az annyira halovány, hogy a szoba megvilágítására teljesen használhatatlan.

Az éjszakai fény világításra alkalmatlan, inkább csak arra szolgál, hogy a sötét szobában megtaláljuk, hol van.

Légzésfigyelő – mennyire pontos?

A kiságy rácsán nem tűnt annyira stabilnak, ezért vágattunk alá farostlemezt, hogy biztosan feküdjön.

Eleinte kételkedtem persze és teszteltem. Ha mozgattam a matracot, akkor minden rendben volt, ha elvettem a kezem akkor 20mp után először egyet pittyent, majd pár mp után iszonyat hangosan sípolni kezdett.

Aztán amikor elkezdtük élesben használni, volt pár fals riasztás. Elhihetitek, hogy lepergett az életem is! Kisbabáknál simán előfordulhat, hogy kimarad néhány lélegzetvétel, a légzésfigyelő pedig szorgalmasan elkezdett ilyenkor sípolni.

Aztán rájöttünk, hogy a bébi egység hátulján állítható az érzékenysége, azt egy picit lejjebb csavartuk. Ezt követően hiba nélkül működött, sosem jelzett be (kivéve amikor kivettük a gyereket a kiságyból és a légzésfigyelőt elfelejtettük kikapcsolni).

Hatótávolság

Papíron 250 métert garantálnak (nyílt terepen), de a házon belül ez nagyon változó lehet. Nekünk egy 100nm-es házunk van, a gyerekszoba nagyjából a közepén helyezkedik el. Eddig még sehol sem panaszkodott a bébiőr, pedig párszor még a kertbe is kimentem vele.

Hangminőség

Ha hangot észlel, akkor bekapcsol rendben és jól felhangosítja. De aki már használt bébiőrt az tudja, hogy ilyenkor egy sikolyszerű hangot lehet csak hallani, a többire úgysem figyel a szülő, mert már szalad is be a gyerekhez.

Akkumulátor

Nagy hátránya, hogy a bébiegységbe bár kell elem, de ha nincs hálózatra kötve, akkor használhatatlan. Sokszor volt olyan, hogy Petike elaludt a kertben és szívesen mellétettem volna a bébiőrt, de mivel ott nem volt konnektor, nem tudtam megoldani.

A szülői egység már akkumulátoros. Nálunk minden este 2-3 órát van bekapcsolva és így néhány hétig bírja.

Összefoglaló

Az első perctől kezdve nagyon örültem, hogy megvettem. Már az első itthon töltött éjszakán is nyugodtan aludtam, mivel tudtam, hogyha bármi gond van, a légzésfigyelő jelezni fog.

Emellett sokkal “szabadabbak” az estéink a férjemmel, nyugodtan meg tudunk nézni egy filmet, nem kell fülelni. Nyugodtan kimehetek a kertbe virágot locsolni a délutáni alvásnál.

Így én mindenképpen javaslom. És mindenképpen Angelcare terméket. Ismerősöktől amit hallottam, az alapján szívből tudom mondani, hogy ez a legmegbízhatóbb márka!

Kapcsolódó bejegyzések:

Kamerás bébiőr teszt

Baba fejlődése az első hónapban

Segítség babakocsi választáshoz

Bébiőr, légzésfigyelő és kamerás bébiőr – valóban szükség van rá?

“Légzésfigyelő és bébiőr teszt – Angelcare AC403” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Nagy hátránya, hogy a bébiegységbe bár kell elem, de ha nincs hálózatra kötve, akkor használhatatlan. Sokszor volt olyan, hogy Petike elaludt a kertben és szívesen mellétettem volna a bébiőrt, de mivel ott nem volt konnektor, nem tudtam megoldani.
  Ezt hogy érted? nem értem.
  Miért nem lehet használni a kertben?
  Köszi
  B

 2. Szia! Esetleg tudsz segíteni abban, hogy tudtad csak a bébiőr funkciót használni? Sajnos én, sehogy sem jövök rá.
  Köszi, Kriszti

  1. Szia! Ez engem is érdekelne, hogy lehet csak a bébiőrt használni. Köszönöm!

 3. Sziasztok!
  Én is szeretnék segítséget kérni, két napja próbálom átállítani csak bébiőr funkcióra, és még nem sikerült! 😫🤦‍♀️
  Előre is köszönöm a segítséget! ☺️

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.