Kikapcsolódás mamának és babának – Maminbaba hordozós torna

Kisbabával nagyon nehéz olyan programot találni, ami nem tortúra a picinek. Eddig a babaúszás volt az egyetlen amiről tudtam, egy ismerősöm hívta fel a figyelmem erre a hordozós tornára. Először kétkedve fogadtam, mivel az első gyereknél bár próbálkoztam a hordozással, nem volt túl nagy sikere. 

A kislányommal viszont rögtön pici korában megpróbálkoztam a hordozókendővel és mindkettőnknek tetszett – a hordozási tapasztalataimról is fogok majd írni. 

Ha jól emlékszem, 12 hetes volt amikor először mentünk tornára. Mert bár ez tánc lenne, az én mozgásom látva maradjunk inkább a tornánál 🙂

Nagyon meglepő volt, hogy amikor rámkötötték, 1000x erősebb volt a kötés, mint amennyire én otthon meg mertem húzni. Először azt hittem, menten megfullad, de nem! A mozgás közben már igazat adtam az oktatónak, hiszen kellett az erős tartás tánc közben. A kislányom 5 perc alatt elaludt, annyira szuper érzés volt. 

Persze az első alkalommal csak kapkodtam a fejem, hogy mit is kell most csinálni, teljesen ismeretlenek voltak a lépések, koreográfiák. Illetve nem is mertem nagyon mozogni, féltem, hogy elcsuklik a kislányom feje.

Aztán ahogy egyre többször mentem, annál jobban el tudtam engedni magam, megtanultam a lépéseket és hogy nyugodtan mozoghatok, a kendő stabilan tartja a kicsit.

Mostmár 1 éves elmúlt a kislányom. Amikor van Maminbaba mi szinte mindig ott vagyunk. Sajnos többször is ki kellett hagynunk amiatt, mert itthon elaludt és nem akartam felkelteni, dehát ez ilyen…

És hogy mennyire bababarát? Őszintén szólva annyira nem élvezi már. Hozzászokott, elviseli, nézelődik, de mivel a járkálós korszakában van, neki ez már egy kis korlátozás. Viszont az a jó ebben a dologban, hogy teljesen kötetlen. Ha a babának nincs kedve hozzá, akkor mászkálhat amerre akar, senki nem fog egy rossz szót sem szólni, hogy figyelni kell rá, nehogy valaki rálépjen. 

Nekem viszont nagy lelki feltöltődés. Kimozdulok otthonról, kisgyerekes anyukák között vagyok, tudunk beszélgetni, közben mozgok is, elvileg csinosodok és jól kifáradok. 

És mi lesz ha kinövünk belőle? Akkor az is lehet, hogy gyerek nélkül is elmegyek párszor 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.