Baba fejlődése a negyedik hónapban

Első gyerekes anyukaként volt energiám minden hónapban feljegyezni, hogyan is fejldődik Petike. Amikor valami újat csinált, mindig feljegyeztem, havonta egyszer pedig összeszedtem a legfontosabb dolgokat. Utólag nagyon jól esik ezeket visszaolvasni. A babanaplóm feljegyzéseit szeretném megosztani veletek.

NEGYEDIK HÓNAP

4 hónaposan 6890 gramm és 65 centi vagyok
Ruhaméretem: 68




Étkezési szokásaim

Egyre többet és egyre ritkábban eszem. Ebben a hónapban sokat vagyok nyűgös, sokszor nem szopizom. Először csak nappal utasítottam vissza a cicit, de aztán pár napig annyira nyűgös voltam folyamatosan, hogy már éjszaka is csak a cumisüveg jöhet. 120-150 ml-t is megeszem egyszerre. Anya még gyűjti nekem az anyatejet, de már csak napi 1-2 evésre elegendő.

Alvási szokásaim

Túl uncsi volt, hogy már átaludtam az éjszakákat, ezért 3 hónaposan visszatértem a 2x-i keléshez. Éjszaka ügyesen visszaalszom, napközben és este viszont nehezen alszom el. Ivás közben tudok csak elaludni, ha úgy sem megy, akkor babakocsiban. Emiatt napközben sokat kell sétálni velem. Elalvás után azonnal hasra fordulok.

Ezt tanultam ebben a hónapban




Magamtól hasra tudok fordulni, csak így alszom. A játékok után nyúlok, megfogom és a számba tudom tenni. Tartom a fejem, bár még nem annyira stabilan. Egyre nagyobb figyelmet fordítok a körülöttem lévő dolgokra, színekre, hangokra. Ha meglátom a cumisüveget, már nyitom a szám. Meg tudom különböztetni, hogy mikor kapok vizet és mikor tejet.

Kapcsolódó bejegyzések:




    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.