Pelenkázótáska teszt – Lassig Glam Goldie Backpack

A babakocsihoz kaptam egy pelenkázótáskát, amit kezdetben nagyon szerettem is, mivel passzolt a babakocsihoz. Viszont ahogy egyre többet mozdultunk ki itthonról, kezdett problémát jelenteni, hogy igazából nincsenek benne/rajta zsebek. Egyszerűen mindent beleömlesztek és emiatt sosem találok semmit. Ekkor kezdtem el nézelődni, de nagyon hosszú ideig nem találtam olyan terméket, ami igazán megtetszett volna. 

A Lassig termékei korábban is nagyon tetszettek, mivel az összes pelenkázótáska belsejében nagyon praktikus zsebek vannak. A tejet, italt bele lehet állítani, a pelenkának van külön zseb és még sok kisebb- nagyobb a többi cucc számára. De azért hezitáltam, mert külsőre egyik sem tetszett. Mégnem belefutottam a Glam Goldie termékbe.

Mi tetszett meg rajta?
3 az egyben használható: normál táskaként, válltáskaként és hátizsákká is alakítható, viszont a pántjai teljesen eltüntethetőek. Így amikor egyedül vagyok a gyerekkel, akkor a hátamra kaphatom és nem kell azon aggódnom, hogy lecsúszik a vállamról a pántja. Viszont ha nem akarom hátizsákként használni, akkor eltüntetem és így sokkal elegánsabb. (én legalábbis cikinek éreztem volna állandóan egy hátizsákkal szaladgálni)


Elölről nagyon jól néz ki.
Így néz ki, amikor hátizsákként használom.
És így lehet eltüntetni a csatot.





Külső
A kialakítása és tartóssága minőségi. Ha közelről nézem az anyagát, nem egyszínű szürke. Kemény az anyaga, nem deformálódik, van benne anyag bőven. Pont emiatt viszont elég nehéz. Amikor még semmi nincs belepakolva, akkor is érzed, hogy a kezedben van-e.
Könnyű a tisztítása, az általam megvásárolt szürkén pedig semmi sem látszik meg.
A cipzárokkal viszont meggyűlt a bajom, nagyon nehezen járnak és ez néhány hónap használat után sem változott, a behúzásuk mindig kétkezes művelet. Cserébe egyik sem nyílt szét soha és nem is hagytam el a húzókáját.

Belső
Sokkal tágasabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Belenézve azt mondanám, nincs is olyan sok hely benne, de mire a zsebeket telepakolom a szükséges dolgokkal, szinte nem is marad semmi, amit a belsejébe tennék.

A képen látható állapotban a következőeket tettem bele: 5 db pelenka (két külön rekeszben), popsitörlő, popsikrém, tejesüveg, vizesüveg, nekem egy fél literes víz, tápszer, keksz, bébiétel, kisautó, labda, rágóka, pénztárcám, 2 csomag zsebkendő, 2 cumi.
A képen nem látszik, de ezek tetején volt egy pulóver hidegebb idő esetére.
Mi kellhet még ezen kívül?

Mindent elnyel és még félig sincs.

Amit imádok benne
– trapabíró, merev anyag
– nem piszkolódik
– minden elfér benne, ha telezsúfolom, akkor is be tudom húzni a cipzárokat és nem kell félnem attól, hogy szétpattan
– ha leteszem valahova, nem borul fel
– a babakocsira felakasztva kinyithatom, ha nem zárom vissza, semmi nem potyog ki
– tele van rejtett zsebekkel, kivehető tárolókkal és még egy pelenkázó alátétet is adnak hozzá
– legtöbbet hátitáskaként használom, de pillanatok alatt átalakítható kézitáskává


A semmit mondó cipzár mögött egy telefontartó, 2 tolltartó (én a kiskanalakat tartom benne) és egy kulcstartó rejtőzik. Ideális cumi vagy iratok tárolására.
A pelenka pont passzol, eddig maximum 7 db-ot sikerült belezsúfolni. Mindkét oldalon hatalmas külső zseb, ami könnyen hozzáférhető. Pont ideális egy fél literes víz vagy cumisüveg részére.
Telefontartó, két okostelefon is könnyedén belefér. Mellette a kanáltartó.
Hatalmas ötlet: levehető kulcstartó. Csak visszapattintod és soha nem kell a táska alján keresni a kulcsokat.
Hátul egy vízhatlan zseb. Végső esetben használt popsitörlő vagy akár kakis pelenka is belemehet. Én a piszkos zsebkendőt és szemetet teszem ide.
Adnak hozzá univerzális akasztót, amivel bármilyen babakocsira felszerelhető.


Ami az őrületbe kerget
Ez egy olyan termék, amit egyszerre lehet imádni és útálni. A piacon a Lassig táskái a legötletesebbek és nem is olcsóak, pont ezért az elvárásaim is magasak. Magyarul egy 8.000 Ft-os pelenkázótáskánál ezek elmennek, de a Lassig Glam Goldie ára 30.000 Ft, itt már negatívumként élem meg a lentieket.

1. A cipzárokkal igencsak meggyűlt a bajom. Egy kézzel egyszerűen képtelenség behúzni őket (gondolok itt a főzsebre és az elején található pelenkatartóra). Sok idő után sem járódtak be és két kézzel is sokszor alig-alig sikerül bezárni a táskát, mivel a merevítése széttartja és az egyik kezemmel össze kell húzni, a másikkal pedig a cipzárt behúzni.



2. A hozzá kapott karabíneres táskatartó. Nagyon jól néz ki, minőségi termék, viszont táska rátétele is nehéz, levenni viszont lehetetlen. Helyette inkább vettem egy másik típust (Lassig Stroller Hook Metal), ami szuperen teljesített. Ez pedig ment a kukába…

A táskát lehetetlen anélkül lekapcsolni a karabínerről, hogy oda nem csípné a kezem vagy le ne törne a körmöm.

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Mi van a pelenkázótáskámban?

Miért nem elég egy babakocsi?

Fogmosás – hogyan és milyen korban kezdjük?


“Pelenkázótáska teszt – Lassig Glam Goldie Backpack” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Szia! Most láttam csak, hogy írsz. Én a Brendonban vettem, de ott sajnos csak szürke színben volt (bár én pont azt szerettem volna). Jelenleg nem kapható, nem is értem miért, én nagyon elégedett vagyok vele. Mostmár 2 éve nyúzom, még mindig kívül-belül olyan, mintha új lenne, pedig minden nap cipelem magammal mindenhová. Esetleg külföldről lehet megpróbálni rendelni vagy felvenni a kapcsolatot a Brendonnal, egyedi igény alapján is rendelnek be terméket ha kéred.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.