A legjobb karácsonyi ajándékok 1-2 éves kor között

Felnőttkorra alábbhagy az ajándékozási kedv. Ismerőseidnek, szüleidnek úgysem tudsz olyat venni, ami igazán tetszene, hiszen ilyen korban mindenki megveszni magának, amire szüksége van. Egy kisgyermek érkezésével azonban újra be lehet indítani a fantáziát és egy kicsit jó újra gyereknek érezni magunkat – hiszen ha a gyerek örül, akkor a szülő is magáénak érzi a boldogságot. De vajon mi is az, amivel igazán sokat fog játszani?

A mi családunkban szerencsére elég nagy az összhang, és próbálják leegyeztetni, hogy mindenki más ajándékot vegyen a kisfiunknak. Ez abban mutatkozik meg, hogy mindenki engem kérdezget, adjak ötletet. Eleinte ez egyszerű is volt, de 6-7-féle hasznos ajándékot kitalálni már nem egyszerű. Szeretnék összeszedni nektek néhány ötletet nemtől függetlenül 1-2 éves gyerekek részére.

Trambulin kapaszkodóval
Árkategória: 20-30e Ft

Ha aktív a gyerek, ha nem, egy trambulinnal biztosan egyszerűbb lesz átvészelni a hideg, téli estéket és egyszerűbbé tesz majd néhány altatást. Ha még nem is jár elég stabilan a gyerkőc, fel tud benne kapaszkodni, nézegetni, ráfeküdni. Ha pedig nagyobb lesz, úgyis megtanulja, hogyan kell használni. Van olyan típus is, amit felfordítva labdákkal tudsz megtölteni.

Építőjáték
Árkategória: 5-15e Ft

Ilyen korban még inkább a Mega Blocks típusú játékokat javaslom, mivel az alaktalan toronyépítés az, ami a legjobban leköti őket. De be lehet már ruházni esetleg egy Lego Duplo-ba és és tanítgatni neki a szerepjátékot, bonyolultabb formák megépítését.
Mi a lenti 2 típussal kezdtünk és nagyon szereti, de ott kell vele ülni. És amikor a gyerek már messze jár, Anya és Apa akkor is ott ül és játszik 🙂

Gyerekzongora
Árkategória: 5-15e Ft

Ebben a korban a gyerekek imádják a hangokat, hangszereket. Egy hozzá képest életnagyságú, ülőkés zongora vagy szintetizátor hosszú időre lekötheti és ahhoz képest nem is nagy befektetés. Bár ha túlságosan szeretni fogja, lehet hogy néha majd inkább kiveszed belőle az elemet 🙂

Sátor és játszóalagút
Árkategória: 5-10e Ft

Filléres tétel, mégis imádja. Előnye, hogy össze lehet csukni, így kisebb helyen elfér. Kültéri és beltéri használatra ideális. Akkor vásároltuk, amikor Petike stabilan elkezdett mászni. Kell pár nap mire hozzászokik és már önfeledten játszik benne. Kedvenc játéka a mai napig is, ha elbújik a sátorban és a lyukakon kukucsolok vele. Amikor nagyobb lett, akkor pedig elkezdte ide-oda pakolni. Mindenkinek ajánlom, kellően le lehet vele fárasztani a gyereket.

Mágneses rajztábla
Árkategória: 3-6e Ft

Ebben a korban imádnak rajzolgatni, de ha ceruza kerül a kezükbe, akkor nehezen szorítkoznak a papírra. A faltól kezdve a bútorokon keresztül biztosan minden össze lesz rajzolva, ha egy percre is magára hagyod. Erre nagyon jó megoldás ez a retró játék. Találhatsz olyan változtat is, amihez nyomda is van. Sokáig leköti és nem is tud kárt tenni a lakásban, így ez egy teli találat. Az sem baj, ha van neki belőle több darab is különféle méretekben, mert mindegyiket szeretni fogja.

Játék konyha
Árkategória: 15-40e Ft

Akár fiúról, akár lányról van szó, úgyis azt akarja csinálni, amit az Anyukája. Folyton zsong körülötted a konyhában. Egy játékkonyhában ki tudja élni magát és “segíthet” a főzésben. Személy szerint én inkább a műanyag, csipogó-villogó típusokat szeretem jobban a fa változatokhoz képest, mivel a funkciói jobban lekötik.

Bébitaxi
Árkategória: 5-10e Ft

Szintén a tél átvészelésére alkalmas benti játék. Választhatod az egyszerűbb típust is, de vannak már csipogó, zenélő változatok is, mely így még hasznosabb lehet.

Remélem, sikerült néhány ötletet adnom a Karácsonyra. Ha van esetleg olyan, ami nálatok nagyon bejött, írd meg nyugodtan kommentben!

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte :)</strong

Kapcsolódó bejegyzések:

A legjobb karácsonyi ajándékok 2-3 éves kor között

A gyerek megríkatása – szükséges rossz vagy felesleges lelki terror?

Amikor egy kicsit sok a gyerekből…

Nem eszik a gyerek, mit lehet tenni ilyenkor?

“A legjobb karácsonyi ajándékok 1-2 éves kor között” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nekünk sikerült fa állítható magasságú , villogó csipogó játékkonyhát venni . Jobban bejön mint a nyegle , egy idő után szemétté váló műanyagok . Keresztapjától fogja kapni így még ő nem látta 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.