A legjobb karácsonyi ajándékok 2-3 éves kor között

Felnőttkorra alábbhagy az ajándékozási kedv. Ismerőseidnek, szüleidnek úgysem tudsz olyat venni, ami igazán tetszene, hiszen ilyen korban mindenki megveszni magának, amire szüksége van. Egy kisgyermek érkezésével azonban újra be lehet indítani a fantáziát és egy kicsit jó újra gyereknek érezni magunkat – hiszen ha a gyerek örül, akkor a szülő is magáénak érzi a boldogságot. De vajon mi is az, amivel igazán sokat fog játszani?

A mi családunkban szerencsére elég nagy az összhang, és próbálják leegyeztetni, hogy mindenki más ajándékot vegyen a kisfiunknak. Ez abban mutatkozik meg, hogy mindenki engem kérdezget, adjak ötletet. Eleinte ez egyszerű is volt, de 6-7-féle hasznos ajándékot kitalálni már nem egyszerű. Szeretnék összeszedni nektek néhány ötletet nemtől függetlenül 2-3 éves gyerekek részére.

Trambulin kapaszkodóval
Árkategória: 20-30e Ft

Ha aktív a gyerek, ha nem, egy trambulinnal biztosan egyszerűbb lesz átvészelni a hideg, téli estéket és egyszerűbbé tesz majd néhány altatást. Nálunk nemcsak trambulinként használjuk. Néha kuckót építünk rá, van hogy alábújik… tehát a használatának csak a fantázia szab határt. Némely változatot felfordítva labdákkal is fel lehet tölteni.




Építőjáték
Árkategória: 5-15e Ft

Ilyen korban már nyugodtanruházni egy Lego Duplo-ba és és tanítgatni neki a szerepjátékot, bonyolultabb formák megépítését.
Van aki inkább tornyot szeret építeni, van aki rombolni, és van akit a szerepjáték köt le. A lényeg, hogy minden gyerek megtalálja a módját, hogyan kösse le magát.
Mi a lenti 2 típussal kezdtünk és nagyon szereti, sokszor fél óráig is eljátszik egyedül. És amikor a gyerek már messze jár, Anya és Apa akkor is ott ül és játszik 🙂





Szerszámkészlet vagy állvány
Árkategória: 10-30e Ft

Persze elsődlegesen a fiúkat köti le, de egy lánynak sem árt, ha tanul egy kis barkácsolást. Ilyen korban már nem kell félni attól, hogy lenyeli a kisebb darabokat, így egyedül is nyugodtan játszhat vele. A kisfiamat irtó hosszú ideig képes lekötni, sőt, a fúrót vagy a kalapácsot mindig vinnünk is kell magunkkal.
Vannak egyszerűbb és elektromos változatok is. Megveheted csak magát a szerszámot, vagy asztalkával együtt. Szóval sok a lehetőség attól függően, mennyit szánsz rá.





Gyerekzongora
Árkategória: 5-15e Ft

Ebben a korban a gyerekek imádják a hangokat, hangszereket. Egy hozzá képest életnagyságú, ülőkés zongora vagy szintetizátor hosszú időre lekötheti és ahhoz képest nem is nagy befektetés. Bár ha túlságosan szeretni fogja, lehet hogy néha majd inkább kiveszed belőle az elemet 🙂

Sátor és játszóalagút
Árkategória: 5-10e Ft

Filléres tétel, mégis imádja. Előnye, hogy össze lehet csukni, így kisebb helyen elfér. Kültéri és beltéri használatra ideális. Akkor vásároltuk, amikor Petike stabilan elkezdett mászni. Kell pár nap mire hozzászokik és már önfeledten játszik benne. Kedvenc játéka a mai napig is, ha elbújik a sátorban és a lyukakon kukucsolok vele. Amikor nagyobb lett, akkor pedig elkezdte ide-oda pakolni. Mindenkinek ajánlom, kellően le lehet vele fárasztani a gyereket.





Állványos rajztábla
Árkategória: 10-30e Ft

Ebben a korban imádnak rajzolgatni. Sokkal izgalmasabb lehet, ha a papír helyett állva rajztáblára tudnak rajzolni. Ráadásul a legtöbb típusnak egyik oldala krétás, a másik filces és mágneses, így nem unja meg olyan hamar.

 

Játék konyha
Árkategória: 15-40e Ft

Akár fiúról, akár lányról van szó, úgyis azt akarja csinálni, amit az Anyukája. Folyton zsong körülötted a konyhában. Egy játékkonyhában ki tudja élni magát és “segíthet” a főzésben.
Tapasztalat alapján mondom, hogy műanyag konyhával ne is próbálkozz. Csak felborítja, eltöri és hamar megunja, helyette a fa változat sokkal tartósabb. Ha kicsit ezermester típus vagy, egyszerűen akár magad is elkészítheted neki!

 

Beltéri csúszda
Árkategória: 10-25e Ft

Egy kisebb méretű csúszda is nagyon jó móka a gyerekeknek. Nemcsak csúszkálnak rajta, de átbújnak alatta, lecsúsztatják a játékautót vagy a babát, ezer felhasználási módja van. Így ha van hely a tárolására akkor jó kis ajándék lehet.

Remélem, sikerült néhány ötletet adnom a Karácsonyra. Ha van esetleg olyan, ami nálatok nagyon bejött, írd meg nyugodtan kommentben!

Ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, vagy szívesen javasolnál témát, likeold a Babamamablog oldalt Facebookon és írj Nekem, válaszolni fogok! Ha nem akarsz kérdezni, akkor is lájkolj, nem haragszom meg érte 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Milyen játékokat pakoljunk 2-3 éves gyerkőcnek a nyaralásra?

Bölcsőde – előnyök és hátrányok

Miért hisztizik a gyerek?

Kullancs elleni védőoltás


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.