30 fölött már nem úgy mennek le a kilók…

Én sajnos nagyon jojós típus vagyok: lemegy 15 kiló, 1-2 évig megtartom, aztán visszajön mind. Eddig 3x sikerült leadnom ezt a felesleget: 18 évesen, 23 évesen és 26 évesen. Elkezdeni mindig nehéz volt, de sok mozgással és kevés kajával max. fél év alatt mindig leadtam. 

Most 2 gyerek és egy csomó lombik-kezelés után ennek a duplája rakodott rám a “lánykori” súlyomhoz képest. Nem kívánom sanyargatni magam, de ebből egy 20-at jó lenne eltüntetni.

Elkezdtem hát a már sokszor bevált formulát: napi 1 óra Rubint Rékával + napi 5km futás. A gond ott kezdődött, hogy 20 perc torna után KO voltam, a futásról ne is beszéljünk. Én, aki régen minden felkészülés nélkül lefutottam 10km-t??? Magam is meglepődtem, de az állóképességem messze nem ott van már, mint 2 gyerekkel ezelőtt…

Kitartás szerencsére van, 1 hónap alatt fokozatosan 20 percről 1 órára megemeltem a tornát, mostmár bírom. A futást most még nem erőltetem.

De napi 1 óra torna és diéta (kalóriaszámolás, max. napi 1500kcal) mellett 1 hónap alatt 1 kg-tól sikerült megszabadulnom. Úgy érzem, egy vicc az egész. 18 évesen ennyi erőfeszítéssel 5kg lement az első hónapban.

Sokat gondolkodtam rajta, mi legyen, de NEM ADOM FEL!!!

Ha 20 hónap lesz leadni a 20kg-ot, akkor annyi lesz.

És hogy mikor jut időm a tornára? Este, amikor a gyerekek már alszanak. Néha 10-kor kezdek bele, akkor sem hagyom ki, akármilyen fáradt is legyek.

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.