Miért nem elég egy babakocsi?

Mint a legtöbb Anyuka, így a kisfiam születésekor én is egy 3in1 babakocsi mellett döntöttem, ami minden igényt kielégít. Viszont ahogy nőtt a kisfiam és egyre többet jöttünk-mentünk vele, rá kellett jönnöm, hogy nem olyan egyszerű az élet vele és vettünk egy második babakocsit, ami nagyban megkönnyítette az életünket.

Mi volt a gond az elsődleges babakocsinkkal?

Mi egy Tako Omega-t vettünk, ami olyan, mint egy álom. Könnyű tolni, van hozzá táska és sok más kiegészítő. Akkor valóban nagyon kényelmes a használata, amikor helyben megyünk valahova. A garázsban tároljuk, beleteszem a gyereket és már gurulunk is is.

Viszont ha már az autóba kell betenni, azzal sok a macera:
– először is szét kell szedni két részre
– összecsukásnál és szétnyitásnál tiszta por/sár leszünk
– van súlya, nem egyszerű beemelni az autóba
– az összecsukás és szétnyitás kétkezes dolog, addig a gyerek nem lehet kézben
– az autóban elfoglalja az összes helyet, kicsi autóba lehet be sem fér
– a babakocsi tiszta karc lesz a sok összecsukástól
– ha nagybevásárlásra indulunk, nem tudjuk hozni magunkkal, mert akkor nem tudunk megvenni mindent amit szeretnénk, mert elfoglalja az összes helyet a csomagtartóban




Tehát látszik, hogy legfőképpen a méretével voltak gondok. Hiszen ahhoz, hogy kényelmes legyen a használata, van benne bőven anyag és emiatt nehézkes a szállítása.

Akkora helyet foglal összecsukva, hogy egy kisebb autóba be sem fér.

Milyen szempontok voltak a második babakocsi kiválasztásánál?
– minél kisebbre összecsukható legyen
– jól nézzen ki
– vízszintesig dönthető legyen, hogy az első 6 hónapban is használni tudjuk




Nem tűnik nagy elvárásnak, de a harmadik tétel eléggé leszűkíti a lehetőségeket. A hagyományos esernyőre csukható babakocsik rögtön kizárva. Néhány márkásabb babakocsi marad csak. Ezek mind 50-100e Ft között mozognak, ezért nem kis befektetés.

Hosszú keresgélés után a QB Qbit+ mellett döntöttünk.

Tako Omega vs. Qbit+ – Ez azért elég jelentős méretkülönbség.
Innen látszik a méretkülönbség, ahogyan az is, hogy a tolókar és a kerekek egy vonalban vannak. Menet közben nehéz nem a kerekeket rugdosni.



Viszont előnye, hogy vízszintesig dönthető. Ilyenkor esélytelen táskát akasztani ide, csak az alsó kosár jöhet szóba.

Összességében nagyon elégedett vagyok vele. Picire összecsukható, alig foglal helyet az autóban. Könnyű, illetve egy kézzel is össze tudom csukni és szétnyitni ha nagyon kell. Tehát minden kívánalmat teljesített.

Ráadásul a méret sok helyen előny. Pl. sokkal keskenyebb így a boltban, plázában jobb vele közlekedni.




Miért nem elég önmagában a QB Qbit+?
– szétnyitott állapotban a tolókar nem elég magas, illetve ha nem figyelek, a babakocsi kerekét rugdosom, tehát nem kényelmes hosszú távon tolni
pici műanyag kerekei vannak, ami rosszul veszi az akadályokat. Már a legkisebb bukkanónál is meg kell emelni az elejét, hogy ne bukjon orra az egész
– ha táskát akasztok rá, de kiveszem belőle a gyereket, a babakocsi hátradől, mivel kicsi az önsúlya ahhoz, hogy a táskát megtartsa
– semmi rugózása nincs, normál járdán vagy térkövön is úgy ugrál, hogy a gyerek néha majd kiesik belőle

Ha meg van pakolva a táska és kiveszem a gyereket, felborul a babakocsi.

Konkulúzió

Mi a nagy babakocsit akkor használjunk, ha itthonról indulunk. Nagyon kényelmes tolni, sokmindent lehet az alsó kosarába tenni és ráakasztani, tehát jól fel tudunk pakolni.
Ha autóval megyünk de úgy tervezzük, hogy nagyobbat fogunk sétálni és elfér a kocsiban, akkor is inkább ezt visszük, mert sokkal kényelmesebb.

A kicsi viszont nagyon jó bevásárláshoz, mert marad hely a csomagtartóban. Ezt vittük a repülős nyaralásra, valamint ha plázázni megyünk, akkor is inkább ezt választjuk, mert könnyebb kezelni és jobb tolni a sorok között.

Kapcsolódó bejegyzések:

Babakocsi teszt – Tako Omega

Segítség babakocsi választáshoz

Egyensúly a nagyszülők között

Mikor mondjuk el az ismerősöknek, hogy jön a baba?




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.