Az egész csirke eddig valahogy kimaradt az életünkből, pedig már 2 éve van air fryerem. Ez az első próbálkozásom, és a családnak nagyon ízlett, így biztosan fogok máskor is készíteni.
Fűszerezés
Mindig saját pácot szoktam készíteni. Nem szeretem a bolti pácokat, ki tudja mi van benne…
2dl étolajba belekeverek random fűszereket, ami szembe jön velem a fűszeres fiókomban 🙂 Most só, bors, pirospaprika, fokhagymapor és rozmaringra esett a választásom. Összekevertem az olajjal és az egész csirkét kívül, belül bekentem. Késsel megszúrogattam kb. 20 helyen, feltételezve, hogy így jobban beveszi a pácot. Én 3 napig pácoltam és minden nap egyszer kivettem a hűtőből és újra bekentem az alatta lévő páccal.
Sütési idő
180 fokon sütöttem 35 fokot egyik oldalon, 35 fokon másik oldalon, majd 5 percet pirítottam 200 fokon. Kivétel után a combnál felvágtam, de az én ízlésemnek még nyers volt, így a két combot félig levágtam és még visszatettem 180 fokon 15 percre.
Következőleg szerintem 40-40 percet fogom sütni, de ez azért egy elég nagy grillcsirke volt.
A sütési idő függ a gép típusától, a csirke méretétől és magától a hústól, így szerintem sosem lehet biztosra menni, ki kell tapasztalni.
Hogy ízlett a családnak?
Mi még sosem ettünk egészben sült csirkét (kivéve anyukám töltött csirkéjét, de az más kategória). Nagyon ízlett mindenkinek, jót elnyammogtunk rajta, tokától bokáig majszosak voltunk a végén, de megérte.
A grillcsirke hátránya a melle 🙂 Mi azt sajnos nem annyira szeretjük sütve, mert száraz. Azt hagytuk utoljára, és készítettem hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst. Azért nem romlott ránk 🙂
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le az újdonságokról!
Korábbi bejegyzések:
Nagyon jó recept, biztos, hogy kipróbálom.